• 12225
    çok iyi oynayarak ve 4 adet çok net gol pozisyonuna girerek kaybettiğimiz bir şampiyonlar ligi deplasman maçının ardından daha umutlu ve mutlu olmasını beklediğim yerdir. böylesine bir maçın ardından bile kin ve nefret duygularını barındırması gerçekten bana mantıksız geliyor. hoş kazandığımız maçlarda da benzer durumları yaşayabiliyoruz. konu sanırım kaybetmek değil, bağcıyı bir şekilde dövmek.

    ne yaşıyorsunuz bu kadar hayatınızda da kin ve nefretle bu kadar çok dolabiliyorsunuz? anlamakta güçlük çekiyorum. akıl, mantık sanki yok oluyor bir anda.

    olayları içinde bulunduğumuz koşullar ile değerlendirmenin de oldukça eksik kaldığını düşünüyorum ayrıca sözlüğümüzde. iktisat bilimindeki gibi ceteris paribus(u: latince "diğer tüm durumlar sabitken") diyerek yorum yapamayız futbolla ilişkili konularda. buradan herhangi bir oyuncuyu savunduğumu düşünmeyin. ama biraz daha sakin kalarak ve şartları da hesaba katarak konuşmak, yazmak lazım.

    örneğin; belhanda gitsin mi? tamam gitsin bence de. her şeyi geçtim huzursuzluk yaşattığı için gitsin. bu taraftardan ya da kendisinden kaynaklanıyor, fark etmez. fakat emre sakat, feghouli de belli ki hoca ile sıkıntılar yaşar iken yerine kim oynasın ya da başka bir oyun planına mı geçelim? bunu nasıl yapalım? fikirlerle, mantıkla, akılla bunu ortaya koyun lütfen.

    mustafa cengiz yönetimi forvet alamadığı için eleştiriliyor mesela. ben de eleştirdim bu konuda. hata yaptıkları çok bariz. ama artık transfer dönemi kapandı, eldeki kadro bu ve sürekli bunu ısıtıp ısıtp önümüze getirmenin bir anlamı yok. geçmişe takılmanın ne faydası var? sürekli bu olay üzerinden kin ve nefret kusmanın takımımıza faydasını mantıklı bir şekilde açıklayabilecek olan çıkar mı? şunu da burada belirteyim bence ocak transfer döneminde de forvet alamayacağız. mali durum çok iyi değil kulüpte.

    eleştirmek, fikir belirtmek bu sözlükte olma amaçlarımızın temelini oluşturuyor. ancak bu yazıklarımızı sadece duyguların üzerine kurup, akıl, fikir ve mantık barındırmayacak şekilde yazmak doğru değil. belhanda kötü, çünkü diyerek açıklamasını yapın ya da belhanda bize lazım, çünkü diyerek karşı tezinizi ortaya koyun. medeni insanların yaptığını yapın yani. duygularınızın tavan yaptığı anlarda uzak durun buradan ki hem kaliteyi koruyalım hem de ceza almak gibi durumlardan siz de kurtulun.

    biraz uzun oldu ama bu sezon* başından bu yana sürekli sözlükte nefret ve kin söylemlerini görmek çok canımı sıkıyor. gerçi geçen sezonda benzer dönemler yaşadık maalesef. umarım bir an önce son bulur bu durum.

    (bkz: 3 ekim 2018 porto galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın