• 97
    galatasaray bütün deplasmanlara şampiyonlar ligi dönüşünde gidiyorsa maçları ilk yarıdan koparmak zorunda. ilk yarısını berabere veya mağlup bitirdiğimiz maçı ikinci yarıda çevirelim derken daha çok gol yiyoruz, çünkü takımın enerjisi buna yetmiyor. peki iyi bir santrforu olmayan galatasaray deplasmanda nasıl gol atabilir? daha doğrusu atarken nasıl atıyordu?

    -22 ocak 2018 kayserispor galatasaray maçı-
    ilk gol: yasin kendi kanadını bırakıp sağa geliyor ve rodrigues'i savunma arkasına kaçırıyor, rodrigues tek topta eren'e oynuyor. kanattan savunma arkasına sarkma hücumu.
    ikinci gol: feghouli sol çizgiye kaçıyor, selçuk'un pasıyla savunma arkasına sarkıp eren'e çıkarıyor, eren golü atıyor. kanattan savunma arkasına sarkma hücumu.
    üçüncü gol: ndiaye 60 metre top sürüp rodrigues'i karşı karşıya bırakıyor. kontratak hücumu.

    -18 şubat 2018 kasımpaşa galatasaray maçı-
    ilk gol: donk topu muhteşem taşıyıp sol kanattaki rodrigues'e gönderiyor. rodrigues açıyı düzeltip uzak köşeye plaseyi bırakıyor. kontratak hücumu.

    -21 nisan 2018 alanyaspor galatasaray maçı-
    ilk gol: belki de deplasmanlarda yerleşik savunmaya attığımız tek gol. gomis geriye yaklaşıp feghouli'den pası alıyor, rodrigues'e bırakıyor, rodrigues'in şutu kaleciden dönüyor, gomis tamamlıyor.
    ikinci gol: mariano'nun önü boş ve iyi fırlayıp muhteşem bir orta yapıyor, savunma dengesiz yakalandığı için tzavellas kendi kalesine atıyor. kanattan kontratak hücumu.
    üçüncü gol: sinan sağ kanattan savunma arkasına koşu yapıyor, mariano ona yine muhteşem bir pas atıyor. kanattan savunma arkasına sarkma hücumu.

    -6 mayıs 2018 akhisar galatasaray maçı-
    ilk gol: donk'tan uzun pası alan linnes feghouli'yi savunma arkasına kaçırıyor. feghouli bekletmeden arka direğe kesiyor, rodrigues tamamlıyor. kanattan savunma arkasına sarkma hücumu.
    ikinci gol: akhisar kalabalık gelmişken topu kaptırıyor. serdar topu selçuk'a veriyor, selçuk rodrigues'e veriyor. rodrigues geniş alanda hızlanıp karşı karşıya kalıyor ve golü atıyor. kontratak hücumu.

    -19 mayıs 2018 göztepe galatasaray maçı-
    ilk gol: nagatomo topu içeri çekip gomis'e oynuyor, gomis vücut çalımı atarken faule maruz kalıyor ve penaltıyı alıyor. yerleşik savunmaya attığımız ikinci gol.

    kısacası galatasaray rakip savunmayı merkezden paslaşarak delemediği için savunma arkasına sarkmak zorunda. merkez hücumunu kısmen de olsa başarabilen emre akbaba ilk yarıyı kapatmışken artık deplasmanlarda onyekuru ve rodrigues aynı anda oynamalı ve sürekli savunma arkasına koşu yapmalı. forvet arkasında oynayan oyuncu ister belhanda ister feghouli olsun bu oyuncuların koşu yoluna pas atmalı. diğer kanattaki oyuncu da ikinci santrfor gibi gol koşusu yapmalı.

    galatasaray geçen sene tarif ettiğim kanat oyuncularını savunma arkasına kaçırma yöntemiyle kolaylıkla gol buluyordu. gördüğünüz gibi birçok maçı bu sayede aldık. ancak bu sene fatih hoca'nın sinan gümüş'ü kazanma arzusu yüzünden iki deplasmanda da gol bulamadık. artık iki kanatta da savunma arkasına penetre eden oyuncular oynamalı. deplasman sorununun en etkili çözümü bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın