• 155
    turkiyeye verilmemesi cok da iyi olmustur. sen kalk 70 milyar euro gibi bir yatırım yapacaginin sozunu ver. kalkip bir de gelirlerin büyük bir cogunlugunu uefa'ya vereceğinin taahhutunu ver. 2 tane daha stad yapacaginin garantisini ver. bilmem kac kilometre otoyol yapacaginin garantisini ver. hala tas toprak hala beton asfalt. bi akillanamadik arkadas. soruyorum simdi, kaciniz bulundugu sehirde mac harici bir gunde stada kosu yapmaya gitti? kacinizin bulundugu sehirdeki stadda fitness center var? kaciniz bulundugu sehirdeki stadda sportif faaliyetlerden muzeden ivir zıvırdan yararlanmak icin aidat odeyerek hem kendine hem de sehrindeki stadin isletmesine katki sagliyor? cevap? sifir degil mi?

    baska sozum yok hakim bey. o kadar cok istiyordum ki verilmemesini. takip bile etmedim. arkadas almanlarin sunum dosyasini inceledim. turklerin sunum dosyasini inceledim. evet, turkiyenin dosyasi daha bi on numara. ama hep vaat hep vaat. bizimkilerin vaatleri ne kadar yerine getirdigini goren uefa aklin yolunu secmis. hatta ulkedeki vatandasi dusunmus bile diyebilirim. zira bu turnuva bize verilseydi, tek katkisi donemlik turizm, esnafin kazanmasi vs vs. lan senin ulkendeki stadlarda icki yasagi var. sen fan-zone'lari nasil olusturacaksin.

    kusura bakmayin da, avrupali fetö metö dinlemiyor. hak ve ozgurlukler anlaminda adamlarin kafasindaki tek sey: gazeteciler, akademisyenler, stk yoneticileri , sanatcilar hapse atiliyor. bu kadar basit! evet, senin gazetecin gizli bilgileri ifsa ederek vatana ihanet etmis ama adam buna bakmiyor. kalkip sen bu gazeteciyi iceri atmissin ona bakiyor. din adamini hapsetmissin buna bakiyor. o adamin neci kimci hain mi ajan mi olduguna bakmiyor.

    hassasiyetleri farkli. cunku onlarin ulkesindeki akademisyenler de gazeteciler de stk uyeleri de ahlakli adamlar. oyle zannediyorlar bizimkileri de.

    evet, dosyada hersey bizim lehimize ama hak ve ozgurlukler konusuna gelince almanya fersah fersah onde. o yuzden, sovenistligi birakalim da, birey olarak daha ne yapabiliriz ona bakalim. zaten adamlar super kupadir finaldir bize verdiler sirf susalim diye. persembenin gelisi carsambadan belliydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın