• 74
    iki oyuncunun da maksimumlarını ele alırsak felipe melo'yu seçebiliriz fakat genel anlamda bakacaksak fernando daha öndedir.

    melo galatasaray'a 2011-2012 yılında yani 28 yaşında geldi. geldiği sezon oynadığı futbol dünya standartlarındaydı. zaten bu oyunu oynayabildiği için juventus kendisine o kadar bonservis verdi. aynı zamanda juventus'ta kalamamasının sebebi de karakteri idi. çok çalışmayı sevmeyen bir kardeşimizdi melo. 2012-2013 sezonunda hem kendisinden hem de yönetimden kaynaklı sorunlardan dolayı en az yarım dönem melo formunu yakalasın diye bekledik. bizde oynadığı son sezonda da orta sahada çok koşmayan ve koşu mesafesini düşüren bir oyuncuydu.

    melo'yu hala inanılmaz seven bir insanım ama geçmişi sürekli efsaneleştirip elimizdekini küçük görmeyi bırakmamız lazım.

    fernando tam profesyonel. bu sene kampa zamanında geldi. gerekirse ekstra idman yapıyor. her zaman görevini yapmaya çalışıyor. en son oynanan (bkz: 18 eylül 2018 galatasaray lokomotiv moskova maçı)'nda 2. golümüzden önce n'diaye topu kaybetmiş ve tam kontra yerken öyle bir hamle yapmıştır ki, eren freekickten atamasa bile mutlak bir pozisyonu önlemiş olacaktı. zaten o maçtan sonra şampiyonlar ligi ilk 11'ine seçildi. ayrıca rakiple hiç işi olmuyor. maç esnasına kırmızı kart görür mü diye korkmuyoruz. topu bilerek oynuyor. eğer yanına çok iyi bir 8 numara alınsaydı n'diaye ile birlikte gelmiş geçmiş en iyi orta saha kombinasyonumuzun bir parçası olurdu.

    ama yine de tam karşılaştırmak için fernando'nun da en az 3 sene oynaması gerekiyor. melo'nun ilk senesine yaklaşacak bir orta saha yok ülkede ama fernando böyle oynamaya devam ederse totalde melo'dan daha çok katkı yapmış olur benim gözümde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın