• 23
    galatasaray tarihinin en büyük kırılmalarından birinin sebebi olan karşılaştırma.

    2001 - 2002 sezonu, galatasaray ekonomik olarak bitik. birçok kaliteli oyuncusunu kaybederek sezona başlamış. takımın başında, bir önceki yıl takımda disiplini sağlayamaması ve oynattığı seyir zevki düşük futbol nedeniyle eleştirilen lucescu bulunuyor. fatih terim ise aynı yıl milan'ın teknik direktörü olarak göreve başlıyor.

    sezon başı itibariyle fatih terim zirvede, lucescu ise kendini ispatlama savaşı veriyor. ancak zaman ilerledikçe şartlar değişiyor. fatih terim'in milan macerası erken sona eriyor. bazı şeylere doymamış olarak, aklı italya'da kalarak türkiye'ye dönüyor. aksine, lucescu için şartlar her geçen gün daha iyiye gidiyor. şampiyonlar ligi ilk grubu geçilerek ikinci tura kalınıyor. tarihin belki en zor grubunda final maçına çıkılıyor ve çeyrek finalin kapısından dönülüyor. türkiye'de ise şampiyon olunuyor ve üçüncü yıldız takılıyor. eldeki şartlar göz önüne alındığında destansı bir başarı söz konusu.

    sportif başarıyla beraber galatasaray hem ekonomik hem de moral yönden toparlanmış şekilde seçime gidiyor. özhan canaydın büyük vaatlerle başkan seçiliyor. on yılda beş şampiyonluk, avrupa'da kupa vs vs... ve fatih terim!

    kulübün maddi şartlarıyla uyumlu, avrupa'da başarılı olan bir sistem oturtan, özgüveni artmış lucescu; birkaç bölgeye takviye yapılarak başarılı olabileceğinin sinyalini veriyor. buna karşın araftaki fatih terim tercih ediliyor. oyun anlayışı tamamen farklı teknik direktör tercih edilirse ne olur? takım sil baştan yeniden kurulur. ekonomik olarak sıkıntılı kulüp bu kadar harcama yapar ve başarılı olamazsa ne olur? kulüp batar, vasat kadrolarla mücadele eder, başarıyla aç kalır. haksızlığa uğradığını düşünen, hırslı lucescu beşiktaş'ı şampiyon yaparken, motivasyonu düşük fatih terim galatasaray'ın başında ilk ve son kez başarısız oluyor. sonrasında ne yazık ki belirtilen süreç yaşanıyor.

    futbolda skor kadar, oynanan oyun da benim için değerlidir. bu yüzden daha keyifli futbol oynatan fatih terim, bu karşılaştırmada tercih ettiğim taraftır. ancak o sezon hariç, o sezon lucescu kalmalıydı. belki fatih terim de avrupa'da bir takımla şansını yeniden denemeliydi. heyhat yaşanması gereken yaşanacak, birileri düşecek ki birileri çıkacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın