resim
Emre Utkucan
Görev:Futbol Ve Scout Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 329
    emre utkucan iyi bir scout mudur değil midir çok bilemiyorum ama ülke şartlarına göre yukarıda sorulan soruların hiç birinin muhatabı değil onu biliyorum. bizde scout falan hikaye beyler öyle bir çalışma sistemi yok. gözlemciyi dinleyen, dikkate alan ve önerilerine göre transfer yapan da yok. hal böyle olunca emre utkucan değil dünyanın en iyi scout'u da olsan etkin sıfır.

    bizde transfer nasıl yapılır;

    1- hoca bu adamı istiyorum der direkt olarak
    2- çakal menajerler ellerindeki portföye ve kulübün ihtiyacına göre (bazen ihtiyaç olmasa da olabilir) oyuncu kitlerler. en bilinen yöntem.
    3- ezeli rakibin temasta olduğu oyuncuya salça olunur. genelde fenevbahçe yapardı.
    4- başkan alplerde kayak yapıyordur orada menajer telesiyejde oyuncuyu iteler.
    5- hoca ve bir kaç menajer çete halinde hareket ederek kulüpleri tarihten silerler. bülent uygun'un ve çalıştırdığı son 4 kulübe 80'in üzerinde transfer yapması gibi.
    6- kulübe ben bu işi biliyorum deyip bir şekilde giren menajer yamakları ve transferleri.
    7- gol attığı için alınanlar, atamadığı için vefa gösterilip alınanlar (tolga ciğerci), başkanın toprağı kontenjanı, siyasi görüş yakınlığı, sevgilisi sayesinde transfer olanlar, kulübün kapısında yatanlar vs. vs...

    sonuç olarak scout hariç her şekilde transfer yapılır bu ülkede sadece scout transferi yapılmaz o yüzden adama sallamayın suçsuzdur.

    dipnot; üst entry'de arkadaş 6 m euro'luk scout transferi mi olur diye eleştirmiş, 6 m alıp 45 m satarsan babalar gibi olur. porto örneğini incelemesini öneririm. önemli olan verdiğin para değildir oyuncunun ulaşacağı potansiyeldir. messi gibi bir yeteneği keşfetti isen 40-50 de verir 17 yaşında alırsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın