• 23
    kendi sıkıntılarımızla uğraşırken kesinlikle es geçilmemesi gereken bir konu. stsl 2018-19 sezonu başlayalı henüz 4 hafta oldu ancak fazlasıyla mide bulandırmaktadır.

    sanki var sistemi bizde doğruyu bulmak değil de hakem hatalarını meşrulaştırmak gibi kullanılmıyor mu sizce de?

    çok uzatmadan 2 örnekle ilk 4 haftadaki majör hatalardan söz edelim:

    bjk kalecisi utku’nun 3. hafta antalyaspor maçında atılmaması. çok net bir kırmızı karttı oysa ki. var sistemi ne b.ka yaradı?

    4. hafta şamil cinaz fb kayseri maçında var ile atılırken, hemen peşinden oynanan ts gs karşılaşmasında rodallega benzer şekilde emre'nin bileğine fırat’ın gözü önünde basarken atılmadı. var sistemine bile gidilmedi. oysa aynı fırat aydınus aynı maçta belhanda’yı attı.

    örnekler çok ama uzatmaya gerek yok.

    bu örnekler var sisteminin türkiye’de hangi amaca hizmet ettiğini ortaya koyuyor. en büyük tehlike ise, eskiden hakemler saatlerce konuşulurdu. şimdi video hakem var diye fazla uzatılmıyor bile. yaptıkları yanlarına kalıyor. çok da saçma şekilde savunuluyor. var her şeye karışmazmış. fb kayseri maçında şamil atılsın diye karışıyor ama ts gs maçında rodallega atılmasın diye karışılmıyor. t.şak geçiyorlar yine aklımızla.

    dünya kupasında şahane uygulanan bir sistem, soytarıların eline geçince neye dönüşüyor bir kez daha gördük. ilk 4 haftadan hakemler ve sabote edilen var sistemi midemi bulandırıyor. tüm camiamızı ayık olmaya davet ediyorum.

    yönetimden bir allah’ın kulu da çıkıp umarım bir kelam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın