• 6424
    yönetimi eleştirmek için haklı sebeplere sahip olmasıyla beraber ortalığı yangın yerine çevirmesini yanlış bulduğum ancak anlam verebildiğim insan topluluğu. her çeşit insanı içinde barındırır. mesela trafikte yeşil ışık yandıktan iki saniye geç reaksiyon gösterdiği için önündeki şoföre ana avrat söven karakterde galatasaraylı da vardır, başkasının attığı çöpü çevre duyarlılığıyla toplamaktan gocunmayanı da. türkiye'de insan profili nasılsa galatasaray taraftarında da aynıdır yani. en medeni insan da terörist de galatasaray taraftarı olabilir. bunlar uç örnekler olmakla beraber hayatın tam da içinde bulunan örneklerdir. bu sebeple kitlesel bir sağduyu beklemenin saçma olacağı bir insan topluluğudur.

    eleştiri ile hakaretin farkının anlaşılamadığı, öfkelenince gözlerin karardığı ve sadece ötekine duyulan nefret üzerinden sevgilerin ifade edildiği bir coğrafyada çok da sırıtmamaktadır. sevdiğini incitemeyecek nitelikte bir toplumda olsaydık aile içi şiddet ülkede konuşulmuyor olurdu. kendi eşini, çocuğunu bir öfke uğruna yok eden insanların tuttuğu takıma öfkelendiklerinde mantıklı olmasını beklemek... demem o ki sosyal medyada insanların öfkelerini, nefretlerini karakterleriyle izah edilebilecek şekilde dile getirmelerine şaşırmamak, hayal kırıklığına uğramamak ve bu nedenle galatasaray taraftarının tamamına aynı kıyafeti giydirmemek gerekir.

    bu aşamadan sonra bu aşırıya kaçan ve takıma zarar vermesi muhtemel tepkilerin tribünlerde çoğunluğa dönüşmesini engellemek en önemli gerçekliktir. engellemenin tek yolu ise tribüne giden sağduyulu galatasaray taraftarının sahadaki takımına olabildiğince destek olmasından geçmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın