• 698
    nerden tutsak elimizde kalan bir transfer sezonu geçirdik. son zamanlarda ki mustafa cengiz'in açıklamaları taraftarları germeye yetti. verilip tutulmayan sözler, teknik heyetin açık açık istediklerinin yerine getirilmemesi, fatih terimin arkasına sığınmalar, akla mantığa sığmayan beyanlar ve bir saat sonra çıkıp verilen beyanı düzeltme çabaları üst üste binince sosyal medyanın kurtarıcı diye arkasında durduğu mustafa cengiz yönetimini hedef tahtasına oturtmaya yetti.

    şunu söylemeliyim ki transfer sezonu bitti ve mevcut takımla lig ve şampiyonlar ligine devam etmemiz gerekiyor. ilk önceliğimiz her ne olursa olsun teknik heyet ve oyuncuları sonuna kadar desteklememiz motivasyonu bozmamamız hatta ve hatta safları daha da sıklaştırmamız gerekiyor. çünkü başka galatasaray yok. yönetimin ne kadar hataları olsada bu yönetimi bizi dursun özbek yönetiminden kurtardığı için uefa ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç aldığı için bu transfer sezonu için silmememiz gerektiği kanaatindeyim.

    transfer sezonunun başında ilk 11 için 8 numara ve stoper gerekliyken gomis'in ayrılmasıyla 3 net ilk 11 oyuncusu ve kadro derinliği için yedek kaleci , sol bek , merkez orta saha , kanat ve forvet oyuncusu ile birlikte 8 oyuncu gerekliydi. yedek kaleci ve stoper alınmadı. as golcü gidince fatih hocanın dediği gibi 2 golcü lazımken bir tanesi bile yine alınmadı. kanat ve merkez orta saha mevkileri garantiye alınırken stoper ve forvet mevkileri güçlendirilmeleri gerekirken denayer ve gomis'in ayrılmasıyla zayıfladı. muğdat çelik transferini forvet olarak değerlendirirsek yine as forvet eksik kalıyor.totalde kaleci mevkisi güçlendirilmesi gerekirken dokunulmadı. stoper ve forvet mevkileri zayıflatıldı. artıda olan tek mevki orta saha ve kanat mevkileri. şahsen ben emre akbaba transferi için fenerbahçe devreye girmemiş olsa ve nef destek olmasaydı bu transferinde bitirilme ihtimalini düşük görüyordum.

    şampiyon olmuş takımız rakiplerimizden biri yeni takım kurup yabancı hoca ile ligi tanımaya uğraşıyorken diğer rakibimiz ise küçülmeye doğru ivmeleniyorken bizim yapacağımız 2-3 doğru hamleyle arada ki farkı açıp gitmek ama bugün düştüğümüz durum plansızlık ,iş bilmezlik ve maalesef büyük düşünemeyen yöneticilerimiz sayesinde rakiplerimizin seviyesine geri düşürüldük. bunun hiç bir izahı yok. bir türlü kafama oturtamıyorum. bunun ffp ile alakası yok. başarılı bir yönetim ne yapar eder bir şeyler bulur gerekli hamleleri yapardı. transfer sezonu ne yazık ki olumsuz sonuçlanırken yönetim hanesinede eksi olarak yazılacaktır.

    sonuç itibariyle forvet eksikliğine rağmen doğru reaksiyon gösterilmeli. (bkz: 1 eylül 2018 trabzonspor galatasaray maçı) ile birlikte her ne olursa olsun futbol takımına tam destek verilip bu zorlu süreci doğru bir şekilde atlatılması için bütünlüğün net bir şekilde sağlaması gerekli. bu hamle için en büyük güvencem fatih terim. yönetime doğrultulacak eleştirilerin yıkıcı boyuta ulaşmaması ve yönetim , teknik heyet , futbolcular ve taraftarlar arasında geri dönülmez hasarların oluşmaması doğrultusunda hareket edilmesi gerekir. biz kulüp olarak zorlu süreçleri seven bir kulübüz türkiye şartlarında imkansızları başarmış bir camiayız. galatasarayın olduğu yerde her zaman umut vardır diyerek lig ve şampiyonlar ligi mücadelesinden alnımızın akıyla çıkacağımızdanda gram şüphem yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın