• 6409
    istemeden forvet transferini baltaladığımızı düşünüyorum. bu kadar heyecanlı olmamız yönetimin elini hiç de rahatlatmadı. modeste'nin 7 milyon euro imza parası istediğine inanmayanlar, transferi bitiremediler yalan haber pompalıyorlar diyenleri görüyorum. modeste ismi düştüğünde ben de heyecanlandım da geçen imza parası 3 milyon euro kadardı ve maliyet olarak çok uygun olacağını düşündüğüm için şiddetle istedim kendisini. çünkü modeste'ye 3 milyon euro imza parası verip seneye araplara 15e 20ye, hatta avrupaya bile satabilirdik. ama oyuncunun 7 milyon euro imza parası istemiş olma ihtimali şaşırtmıyor beni açıkçası, daha yeni adamın bonservisine 29 milyon euro ödenmiş. adamın önünde kapı gibi emsali var yani, benim gibi oyuncu almak isteyen takım 29 milyon euro istedi diye koz var elinde. 7 milyon euro istemesinin nesi garip, nesi inandırıcı gelmiyor? ha 5 sene önce 29 milyon euroya bonservisini almıştır çin takımı, şimdi gelir 7 milyon euro ister o zaman saçma olur.

    maddi durumumuz iyi olsa modeste'ye 7 milyon euro imza parası verilsin de derdim ama şu an öyle bir lüksümüz yok. yaptığımız baskı modeste transferini, modeste'nin isteyeceği imza parasını baltaladı demiyorum kesinlikle. oyuncunun bir değeri vardır, neyse odur. taraftar çok istiyor diye menajeri 3ten 7'ye çıkaramaz onu. bizim yaptığımız baskının sonucu, modeste'yi bitiremeyen yönetim gidip abuk sabuk bir forvet alırsa işte o zaman süreci baltalamış olacağız. bu kulübün sokağa atacak 1 kuruşu yok diye defalarca söylendi zaten, ben cornelius vb. bir forvetin takıma katılmasını istemiyorum mesela. vniye biz bu tarz bir forvete yıllık 1.5-2 milyon euro maaş verelim bu sene? alabiliyorsak takıma koyduğumuzda çat diye oynayacak adamı alırız maaşı da ona veririz. bununla beraber gelip çat diye takım girecek modeste'ye 7 milyon euro imza parası verilmesini de istemiyorum, yönetim baskı altında kaldığını hissedip modeste'yi para saçarak getirse de rahatsız olurum son derece. kaldı ki modeste transferi çin ekibiyle olan hukuki süreçten dolayı da sıkıntılı. yönetimin baskı yüzünden bu riski alması taraftarın sebep olduğu bir baltalama olur benim gözümde.

    bu noktada bir eleştiri de madem forvet alamayacaktınız gomis'i neden sattınız üzerine oluyor, çok basit bir cevabı var onun da. gelince hepimizi çok sevindiren, 2.maçında 2 gol atan emre akbaba o gomis'ten gelen para sayesinde takıma katıldı, dönemde yanlış hatırlamıyorsam -4.15 milyon euro içeri girmiştik. feghouli gitmiyor, belhanda gitmiyor, 34 yaşındaki gomis de zam istiyor. ne yapılacaktı acaba? bu arada neden satıldı dediğimiz gomis'in de üst düzey futbol oynayabileceği maksimum 1 sene var, adamın zaten rahatsızlığı var, sene sonunda benden bu kadar diyip futbolu da bırakabilme ihtimali de vardı. gerçe sözleşmesi var ama kendisinin kalbiyle ilgili rahatsızlığı beni geldiğinden beri tedirgin ediyordu. sağlık bu, ne olacağı belli olmaz, umarım arabistan'da da bu konuyla ilgili sıkıntı yaşamaz. gomis neden satıldının cevabı kısaca budur, neden üst düzey bir forvet cevap alınamıyor sorusunun cevabı da ffp'dir. alınabilecek tek üst düzey forvet modeste'ydi, o da finansal konulardan dolayı olmayacak gibi. modeste'nin alternatifi neden bulunmadı diye sormanın da manası yok, hadi arjantin liginden süper bir forvet buldun 22 yaşında diyelim, hangi parayla alacaksın? yönetimde en ufak suç görmüyorum. şöyle bir durum olsa eleştirirdim, gomis'i 6 milyon euroya satıp gidip abuk sabuk adamlara burdan gelen parayı dağıtsalar dersin ki "eline para geçti sen sağa sola savurdun şimdi forvet alamıyorsun." bu sezon kimlere bonservis ödedik? onyekuru, nagatomo, emre akbaba, badou. bu adamlara ödenen paradan rahatsız olan var mı? varsa o konuşssun, desin ki emre akbaba'yı fenerbahçe'nin almasına izin verip, gomis'ten gelen parayla forvet alsaydınız. veya nagatomo'ya 2.5 verene kadar forvet alsaydınız desin. ortada böyle bir durum yoksa forvet neden gelmiyor, nasıl alamıyorlar diye hayıflanmak manasız.

    umarım transferin son günü taraftar forvet istiyor diyerek gereksiz bir hamle yapılmaz. ocak'ta belki feghouli paşa gitmeye karar verir, o zaman duruma bakılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın