• 19814
    önümüzdeki günlerde takıma katılacak olan forvetlerimizle çeşit çeşit çiçeklerle donatılmış bir bahçeye benzeyen takımımız.

    bahçıvanımız* çok tecrübeli ve hangi çiçekten nasıl verim alabileceğini çok iyi biliyor. küfür ede ede papaz eriğini imam eriğine bile çevirmişliğine geçen sene bile sıkça şahit olduk* . bahçıvanımızın yanında botanikten hiç anlamayan fakat gördüğü her çiçeği öpüp koklayan garip ama faydalı bir bekçisi* var. bekçimiz sağolsun geçen sene hırsızların* dadandığı bahçeye önce güzel bir çit çekti sonra da bahçeye girmeye çalışan yaban hayvanlarının* temasını kesti.

    çok şükür bu sezon bahçivanımız istekli, yeşil kaktüsümüz en geride kök saldı* kimseye geçit vermiyor, duvar diplerindeki japon gülümüz ve brezilya kahvemiz misler gibi kokuyor, onların arasında iki tane ısırgan otumuz* kaktüse kadar kök vermiş, bahçenin ortasında arap incirinden* tut afrika'dan getirtip ingiltere'de aşılattığımız etobur sinekkapanımıza*, anamur muzumuzdan*, escobarın coca ağacına* kadar çeşit çeşit güzellikler uzanıyor. tam bu kadar yeter derken bir kanattan diğerine paralel giden cezayir menekşesi*, ismi siyah çiçeği sarı karahindiba * ve geçen sene meyveleriyle panter* besleyen tropikal ağacımız* meyveleriyle aklımızı çeliyor. bu kadar güzel çiçeklerimizi, ağaçlarımızı güneşten koruyup kollayacak*, gölge verecek, geniş ve uzun gövdeli asil bir çınar* ve bu ağacın gölgesinde yetişecek ince ve hızlı büyüyen güzel bir selviyle* bahçemizi süslersek değmeyin keyfimize.

    allah bahçemizi bu sene dolu yağmurlarından
    anadolu'dan gelen sert rüzgarlardan*, avrupa'da patlamaya hazır yanardağlarından* korusun. ben inanıyorum ki seneye bahçıvan güzel bir tırpan yapacak ve bahçenin suyunu, gübresini boşa tüketen oksijen zararlısı ayrık otlarından*** da bahçemizi kurtaracak.

    bizlere düşen elimizi kalbimize koymak ve doğudan doğacak olan güneşi* selamlamak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın