• 19758
    en büyük handikapı şudur: bazı bölgelerde alternatifsizken, bazı bölgelerde takımın en fazla kazanan oyuncuları takıma katkı sağlamıyor.

    kalemiz muslera'ya emanet. allah'tan sakatlık problemi yaşayan bir oyuncu değil yoksa yedek olarak güven veren kimse yok.

    stoperlerimiz maicon pereira roque ve serdar aziz normal şartlarda burun kıvıracağın ikili vazgeçilmezimiz olmuş durumda. maicon son dk. evrak yüzünden transfer olamamış, sorunlu bir futbolcu. bundan sonra takımla iletişimi nasıl olacak, tam bir muamma. serdar ise maalesef geçmiş sakatlık grafiğiyle hiç güven vermiyor. stoper olarak yedekleri konuşmak bile istemiyorum, elim ayağım titriyor çünkü. hem sağ hem sol bek olarak oynayabilmesi ve sporcu ahlakına sahip olmasından dolayı martin linnesbizim için iyi bir isim. çok yüksek beklentiye girilmezse, iki taraflı olarak yedek olması bizim için çok büyük bir avantaj.

    orta sahaya gelirsek süper lig seviyesinde 2 farklı takımın orta sahasını dolduracak kadar orta sahamız var. henry onyekuru, emre akbaba, garry mendes rodrigues, younes belhanda, feghouli, donk,fernando francisco reges, papa alioune ndiaye. tabii burada bazıları alternatif iyidir diye düşünebilir. fakat belhanda ve feghouli maalesef yerlerine oynayan oyunculara alternatif olacak seviyede değiller. işin garip kısmı belhanda ve feghouli bu takımın as oyuncusu. kazandıkları para, takıma maaliyetleri bakımından diğer alternatiflerinin çok çok gerisindeler. bu kadar maliyetli iki oyuncunun kenarda beklemesi, kadro planlaması açısından bizim için çok kötü. umarım şampiyonlar liginde düzgün performans gösterirler, ikisinden de kurtuluruz.

    forvet kısmı tam bir muamma. yedek olmasını bırakın, asli forvetimiz bile yok. bu sebeple muamma üstüne yorum yapmak doğru olmaz. fakat şunu rahat söyleyebilirim ki galatasaray orta sahası bizim lig içerisindeki en az bencil orta sahalardan biridir. yukarıda saydığım 8 orta saha içinde, illa ben atacam diyerek pozisyonları batıran garry hariç kimse yok. hatta o orta sahaların dışında nagatomo ve mariano da gol bölgesine çok yakın oyuncular ama onlarda genelde attırmayı düşünen insanlar. fiziği güçlü, gol sezgileri yüksek herhangi bir forvetin, bizim takımda çok rahat 20 gol barajını geçeceğini tahmin ediyorum. o sebeple umarım yüksek maliyetli bir forvet transferi yapılmaz.

    takımın geleceği açısından şunları söyleyebilirim. alacağımız oyunculardan çok göndereceklerimiz elimizi rahatlatacak. ahmet çalık, tarık çamdal, tolga ciğercigibi oyuncular hakkında yorum yapmak istemiyorum. gittikleri gün resmi tatil olarak kutlanmalı. gelecek yönetimler böyle hatalar yapmasın diye, anıt yapılıp genç nesillere anlatılmalı. selçuk inanise elinden geleni yaptığına inanıyorum fakat bizim için fazla maliyetli bir futbolcu. belhanda, feghouli ve garry bizim satabileceğimiz oyuncular gibi gözüküyor. oyun dışında şunu satalım kar edelim diyebileceğimiz bir oyuncumuz yok. fatih hocadan en büyük beklentim, gençleri oyuna sokmasıdır. ben yunus akgünilk 11 çıksa ve 90 dk oynasa nasıl bir performans gösterecek çok merak ediyorum. biz kendi kendimize kriz çıkartmazsak işler iyi gideeğe benziyor. uzun bir süre yine seri yapabiliriz. yeter ki iletişimsizlikten doğan sorunlar icat etmeyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın