• 19732
    dusundugum karariyla dunku maicon hareketi feghouli gonderilemedigi icin yapildi, asil amac yabancida yer acmakti.
    zaten akilda bir stoper vardi, feghouli de gitmeyince, o stoperi maiconun yanina degilde yerine almak istedik, tabi isler hesapladigimiz gibi gitmedi, nedenleri tartisilir ama cok son dakikaya kaldigi konusunda hepimiz hemfikirizdir sanirim.

    gonul zaten maiconun yetersiz stoper alternatifi nedeniyle elde kalmasini ancak feghoulinin gerek maliyeti gerekse performansi nedeni ile gonderilmesini isterdi, nihayetinde ikisi de gitmedi.

    gomis`in satisini finansci bakis acisi ile degerlendirmistim (bkz: #2465155) , bu degerlendirmede feghouli ve hatta belhanda da vardi, bunlarin maliyeti takimi hem maddi hem manevi anlamda cok yoruyordu, simdi birinden kurtulduk ki gomisin senelik maliyeti €4.5m yu buluyordu.

    keske feghuoli de gitseydi ve takim toplamda yaklasik €9m (€4.5 gomis, €4.5 feghouli) gibi senelik maas yukunden kurtulsaydi, bu arada maiconun senelik maliyetinin €3m ve belhandanin €4.5m`u buldugunu belirteyim.

    simdi istedigimiz olmadigi icin elimizde 3 yabanci alma hakki bulunuyor, bunlardan birini ndiaye`ye kullanirsak 2 yabanci kaliyor ki birini stopere birini forvete diyebiliriz.
    obur yandan terimin en az 2 forvet isteyecegini tahmin etmek zor degil, çünkü bizde sezonu tek forvet ile geçirmek istemeyiz. bu durumda en mantikli oneri niaye`den bizim vazgecmemiz diye dusunuyorum.

    birincisi emre akbaba transferinden sonra orta sahayi epey toparladik digeri ise feghouliyi gonderemedik, hal boyle olunca bir senelik €3m maliyet ile ndiayeyi almak bana luks geliyor.

    onun yerine, benim dusuncem iki forvet ve bir stoper almaktan yana ve ayrica bunlarin ucunu de kiralik yapmaliyiz. kaldi ki kiralik yapmasak bile elimizde al sat dengesini tutturabilmek icin kalan para oyle bonservis alinacak bir para degil kanaatindeyim.

    artik su goturmez bir gercek biz bu sene de sampiyon olunca yabanci sinirinin gelecegi, tabi ki yabanci siniri 14den 5e bir anda dusmeyecek, kademeli bir dusus olacak, burda zaten elimizde 3 yada 4 kiralik oyuncu bulunursa kontrati bitecek olan linnes ve donk ile birlikte hareket kabiliyetimizin olacagini dusunuyorum, yani harac mezat adam satmak zorunda kalmayacağız ve performansa göre sözleşme uzatabileceğiz.
    tamam linnes iyi bir yedek ama yabanci oyuncu sayisi duserse yedek yabanci bekletmek mantiksiz hale gelecek.

    bence terim dünkü olaylar sonrası ndiaye hakkında tekrar düşünüyordur, ben forvetsiz olmaktansa ndiayesiz olmayı tercih ederim.
    yada umalim feghouli yada maicona başka ülkelerden teklif gelsin ve ndiaye'yi gönül rahatligi ile bedavadan kiralayalim, gelirse de destekçisi olurum sözlerim yanlış anlaşılmasın.

    eminim yönetim ve terim zaten benden iyisini düşünüyordur.
    saygılar

    düzeltme : sesley wneijder uyardı feghouli nin senelik alacağı gomisten fazlaydı diye, ben gomisin €1m sene sonu performans bonusu olduğunu biliyordum ama sözleşme detaylarında geçmiyor.
    düzeltme için teşekkürler sesley
App Store'dan indirin Google Play'den alın