• 274
    son dönemde net bir şekilde uyguladığım ve mayıs başından beri yaklaşık 3.5 aydır uyguladığım ve sonunda da 97 kilodan 83 kiloya düştüğüm için, ben de bu konuda bir şeyler karalamak istedim.

    öncelikle olay gerçekten kafada bitiyor, diyet, spor, koşu, tatlı, un, şeker, makarna, pilav vs. ne olursa olsun, zayıflamayı kafaya koymanız gerekiyor. vücudunuzla 24 saat siz berabersiniz ve kimi kandırırsanız kandırın, çevrenize ne söylerseniz söyleyin, gün sonunda kendinize hesap vermeniz gerekiyor.

    kendi iradenizin ötesinde bir durum yok. beslenmeye gelelim, beyaz yaka çalışan bir mühendis olarak anlatıyorum. 5 gün ofiste geçiriyorum, 2 gün hafta sonu evdeyim.

    sabah;

    -2 haşlanmış yumurta (sizi tok tutması lazım, bu şart)
    -zeytin
    -peynir
    -domates
    -salatalık

    çok isterseniz yeşillik vs. ekleyebilirsiniz.

    **saat 10.00-10.30 ve 15.00-15.30 arası kesinlikle bir şeyler yemelisiniz. ben kuru yemiş yedim. fındık, badem, kaju, kuru kayısı, kuru üzüm karışımı alıyordum. bu karışımın yarısı evde yarısı ofiste duruyor. baktığınızda leblebi, fıstık, ceviz gibi tatsız tuzsuz şeyler yerine daha çok sevdiğim şeyleri kullandım :) zaten fazla yemeyeceğinizden, sevdiğiniz şeyleri yiyin ! he, tabii bu arada, bu ara öğünlerin ana amacı, karnın acıkmasını engellemek. fazla yiyip abartmamak lazım.

    öğle ve akşam yemekleri.

    olmayanlar;

    -makarna
    -pilav
    -kızartma
    -patates
    -unlu mamuller vs.
    -şeker çikolata vs. yazmıyorum bile.
    kısacası karbonhidrat yok gençler.

    yenilecek şeyler;

    -ızgara her şey, köfte olur, balık olur, et olur, tavuk olur ne isterseniz.
    -sebze yemekleri, sulu yemekler, bakliyat vs. bunlar 1 tabak yeterli olacaktır.
    -ayran. bu önemli, yumurta gibi(zorunlu). 1 öğünde tüketmek yeterlidir.

    spor;

    valla ben yapmadım, ofiste masa başı 7-16 çalışan birisiyim. arabayla eve gidip geliyorum. çok fazla aktif hareket etmiyorum. aktif olarak koşmadım ama biraz daha gayret gösterdim fazladan yürüyüşler yaptım, ama öyle 10k vs. yürümedim.

    sonuç; ilk 1 ay 10 kilo verdim, zaten ödeminiz fazladır. oradan hızlıca gidiyor ve motive oluyorsunuz. sonrasında 2. ay 2 kilo verdim ve sonrasında bıraktım. yani akşam pilav da yiyorum mc donalds burger da çakıyorum. ama bunu yiyorsam, diğer öğün net salata.

    bence en önemli şey, ara öğün dediğimiz fındık kaju filan. onlar 1. aktörler, ne zaman saat 3 te acıksam, hemen atardım ağzıma direk önünü keserdim. size de öneririm. disiplinli 1 ay yapınca, gerisi geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın