• 21
    tek bildiğimiz şey betonarme yapılar olan ve böylece uzun yıllardır paramızın çoğunu garip bu yapılara gömdüğümüzden dolayı içinde olduğumuz ekonomik krizdir. çünkü konutlaşmayı beceremedik. alt yapısı kaliteli, planlı, trafik sorunu olmayan, nüfusu ülkeye dengeli dağıtılmış olan, iyi, güzel ve estetik şehirler yapmak ve bunları ekonomiye olumlu şekilde kazandırmak yerine; vahşi, plansız, çirkin, beton bloklara para ödeyerek plansızlık üstüne plansızlık bina ettiğimiz için ekonomik krize girdik.
    bitmedi 4 milyon suriyeli ve daha birçok kaçağa 40 milyar dolar para yedirdiğimiz için bu krize girdik. yanlış dış politika hamlelerinden dolayı bu krize girdik.
    yıllardır yok edemediğimiz pkk gibi örgütlerden dolayı bu kriz tetiklendi.
    üretmediğimiz için, çiftçiliği aşağılık bir iş olarak, köyde yaşamayı ise cehalet olarak nitelendirdiğimiz için, tarımı ve hayvancılığı ayrıca üretimin her alanını küçümsediğimiz ve teknolojik olarak geri kaldığımız için bu krize girdik.
    halkımız siyasi partileri yönetim aracı olarak değil de futbol takımı gibi gördüğü için bu krize girdik.
    özel şirketlerin insan odaklı değilde vahşi canavar odaklı çalışma anlayışlarından dolayı bu krize girdik.
    araştırıp geliştirmek ve yetiştirmek yerine her şeyin hazırını beklediğimiz için bu krize girdik.
    güzel ülkemin ulaşımından, doğa ve tarihi güzelliklerine ve beşeri yatırımına yatırım yapmadığımız için bu krize girdik. bunun neticesinde de beyin göçü yaşadık.
    tarikatları ve hdp-pkk gibi yapıları bitirmediğimiz için bu krize girdik. popülist siyaset ve sadaka ekonomisi anlayışı yüzünden bu krize girdik.
    bu kadar madde sıraladım ama en önemlisi de liyakat ve adalet kavramı öldüğü için bu krize girdik.

    bu kriz kısa sürede bitmeyecek. büyük bir kitle acı çekecek. fakat ne olursa olsun türkiye bu krizi fırsata dönüştürecek adımlarını zaman içinde atacaktır. tüm bu sorunları yok edecektir. unutmayın ki bizler yok olmak üzere olan bir memleketten bu günlere geldik. kendi hatalarımızı göreceğiz, düzelteceğiz, doğruyu yapacağız ve bu krizden çıkacağız. buna inancım tamdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın