• 98
    karşımızda ezeli bir rakibimiz olsa daha çok emin olacağım maçtı. akhisar tarzı underdog takımlar ile bu tarz maçları oynamak her zaman daha sıkıntılıdır.

    maç içinde oyunun hakimi de olsanız, rakip takımın doğası gereği bu normal bir beklenti olduğu için stres erken gol olmadıkça hep daha fazla birikir. geçtiğimiz sezon rakibin kadrosunda bulunan ve yerli rotasyonunda önemli rolü olan iki önemli isim : soner ve muğdat artık yoklar. bunun yanında bir teknik direktörlük değişikliğine de gittiler ve daha hucumcu takımlar kuran saffet susic ile anlaştılar. gol hattında yine en sıkıntı olabilecek isim son iki sezondur belalımız statüsüne yükselen selezynov olacaktır. bunun dışında diğer trabzon kökenli futbolcular gibi galatasaray maçlarında özel motivasyonla oynayan mustafa yumlu'da hava toplarında tehlikeli bir isim.

    manisa ekibi bu sezon uefa avrupa liginde mücadele edecek olmasına rağmen çok önemli takviyeler yapamadı aslında. mevcut kadrolarının selezynov hariç en önemli diğer isimleri serginho, sissoko ve miguel lopes olacak. yine eski futbolcularımız dany ve josue de kağıt üzerinde önemli diğer isimleri konumunda.

    bize gelince, sezona bence kötü bir program ile eksik olarak hazırlandık. gerek hazırlık maçlarında çok fazla yer değiştirmemiz, gerek ana kamp döneminde bir çok as oyuncumuzun dünya kupası sebebi ile tatilde olması derken, genç isimler ile takviye edilmiş bir kadro ile kamp yaptık. geçtiğimiz yıl 18 kişilik kadroda yer bulan tolga, eren, nagatomo, muslera, mariano, serdar gibi isimler nerede ise hiç kamp yemedi. kamp döneminde linnes, gomis, donk gibi isimler de sakatlık geçirdi. bunun yanında carole, ahmet, selçuk, ismail gibi muhtemelen sezonu bizimle geçirmeyecek veya çok az forma şansı bulacak oyuncular genelde 11 oynadı. feghouli ve belhanda ise yine ışık vermedi. gomis ise kampın büyük bölümünü tartışmaların gölgesinde, geçmişinden uzak bir performans ile geçirdi. forma ve kadro için bir numaralı genç aday olarak öne çıkan ozan'da kampın büyük bölümünü sakatlıktan dolayı kaçırdı. kampın tek güzel yanı yunus ve celil gibi isimlerin forma şansı bulması oldu desek yeridir. özellikle yunus dikine oynamaktan kaçınmayan cesur futbolu ile top kaybetse de göz doldurdu.

    şu şartlarda maç için ne desek sadece geçmişlere yönelik olur. tarihsel olarak ortada bir kupa varsa onun %51 favorisi galatasaray'dır. ama gerek kamp dönemi aksaklıkları, gerek de as kadromuzu bir türlü sahada göremeyişimiz ve rakibin tarihsel ezeli rakiplerimizden birinin olmamasının yaratabileceği motivasyon kaybı sıkıntı çıkartabilir. maçı kazanacaksak gomis, belhanda,feghouli gibi oyuncuların mutlaka saha da sorumluluk alması şart. hazırlık maçlarında ki hayalet görüntü ile devam ederlerse 11'de üç kişilik yer işgal etmekten başka bir şey yapmamış olacaklar yine. bakalım fatih hoca maçı nasıl bir kadro ve plan ile çıkacak. tarihimize bir kupa daha eklemek dileği ile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın