• 215
    bu yaz ligin dengesi epey değişiyor, değişecek.

    ronaldo transferinden ve getirdiği mali külfetten sonra juve'nin higuain'i sepetlemesi şarttı. kulübe senelik 16 milyon avroya (bkz: #2196242) mal olan pipita, ronaldo'nun santrfor oynayacağını varsayarsak yedek kulübesi için fazla lüks bir seçenek olurdu. aralıkta 31 yaşına gireceği de düşünüldüğünde satılması için en uygun zaman bu yazdı. sarri'nin etkisiyle chelsea alır mı diye beklendi ama sarri fazla ısrarkar davranmadı. bu sebepten tek talibi olarak milan kaldı geriye.

    çinlilerin gereken parayı bulamaması sonucu (bkz: #2449748) elliott'un eline geçen milan, yönetim kadrosunu baştan aşağı yeniledi. fassone-mirabelli ikilisi dehlendi. başkanlığa scaroni, ceo'luğa gazidis (muhtemel), genel direktörlüğe gandini, sportif direktörlüğe leonardo getirildi. bu süreçte belki gattuso gönderilip yerine conte de getirilebilir. velhasıl kulüpte acayip bir değişim daha yaşandı. bu değişimi ve başka birkaç meseleyi daha savunmalarında kullanarak ffp'den aldıkları cezadan yırttılar. bu arada ffp cezasının sebebi geçen seneki transferler değil, berlusconi'nin son senelerindeki mali dengesizliklerden kaynaklanıyor. elliott'un amacı aşikar. kulübü parlatıp birkaç sene içinde yağlı bir müşteriye satmak. onun için şu an gereken mali desteği sağlıyorlar, sağlayacaklar. geçen sezon görüldüğü gibi kalinic ve andre silva ikilisini toplasan bir tane cutrone etmediği için bu sezon kaliteli ve tecrübeli bir golcü arayışına girmişlerdi. immobile ve benzema olmayınca juventus'un satmak için kulüp aradığı higuain kendileri için biçilmiş kaftan oldu. bu sene yaklaşık 20 milyon avroya kiralayacaklar, seneye de 35 küsur milyon avro verip satın alabilecekler. ffp'den dolayı direkt alamıyorlar. pipita'ya da senelik 6,5 milyon avro ödeyecekler.

    iki kulüp arasındaki asıl mevzu ise bonucci-caldara üzerinden dönecek. geçen sezon allegri'yle ve takım arkadaşlarıyla papaz olup milan'a giden bonucci, oralarda yapamadı. bir haftadır açık açık juve'ye dönmek istediğini söylüyor. bu saatten sonra milan'da barınması imkansız. yaptığı şey de hiç şık değil zaten. sen hem geçen sezon "hiç olmadığım kadar açım!" diyerek milan'a geç hem takım kaptanlığını kendi ısrarınla devral hem de bir sezon sonra kavga dövüş ayrıldığın juve'ye dönmek iste... bu arada allegri'yle arasını düzeltmiş, yakın zaman önce buffon sonrası kaptanlığı devralan chiellini'yle de görüşmüş. juventus taraftarını asıl çıldırtan ise marotta'nın bonucci'yi getirmek için caldara'yı feda edecek olması. atalanta'da güzelce pişen ve rugani'yle birlikte hem juventus'un hem de azzurri'nin gelecekteki tandemini oluşturacağı öngörülen caldara, milan tarafından bonucci'nin karşılığı olarak juve'den isteniyor. bu iş de büyük ihtimalle bugün sonlanır. juve, bonucci'ye ve 55 milyon avroya kavuşur; milan, caldara ve higuain ikilisine. juve açısından bakarsak dediğim gibi higuain'e takımda yer yok. ronaldo'nun yedekliğini mandzukiç yapar zaten. 24'lük caldara'yı 31'lik bonucci için feda etmeleri insana çok ahmakça geliyor ama bonucci'nin de dünyadaki çoğu stoperin sunmayacağı şeylere sahip olduğunu unutmamak gerek. bir stoper için çok üst düzey bir top tekniği var ve onun yokluğunda 2017-2018 sezonunda juve bu konuda çok zorlandı.

    bu arada milan'ın bir diğer transferi de shaktar'dan ayrılan bonservissiz bernard olacağa benziyor. eğer o işi de kotarabilirlerse kadrolarını epey adam etmiş olacaklar.

    juventus'a tekrar dönelim. şu aralar amerika'daki turda estiren genç forvetleri favilli'yi genoa'ya satacaklar. geri satın alma opsiyonları da olacak tabii. pjaca ve sturaro da fiorentina'ya gidecek gibi. buradan da 40 milyon avro para bekliyorlar. sturaro ingiltere'ye de gidebilir tabii. tüm bu satışlardan sonra orta sahaya bir adam daha getirmek için saldırabileceklerini düşünüyorum. bu büyük ihtimalle milinkoviç-saviç olur. çok küçük bir ihtimalle ise pogba.

    lazio, felipe anderson'u satarak elini rahatlattı. anderson defaatle de yazdığım üzere acayip yetenekli ama ayarı olmayan bir oyuncu. gittiği yer de salah da olabilir bidon da... transferinden elde edilen 40 milyon avro iyi para. igli tare hiç vakit kaybetmeden bonservisi elindeki badelj ile sevilla'dan correa'yı transfer etti. öncesinde de sassuolo'dan acerbi'yi almışlardı. çatlak lotito, milinkoviç-saviç'i asla satmayacağını, eğer çok absürd bir meblağ önerilirse teklifi belki değerlendirebileceğini söyledi. juventus'u hiç sevmediği de ortadayken saviç-juventus birlikteliği zor gözüküyor ama belli de olmaz.

    napoli halen yana yakıla bir sağ bek arıyor. sabaly'yi getirmişlerdi ama sağlık testini geçememiş galiba. arias da vrsaljko sonrası atletico'ya gidecekmiş. neden manchester'dan ayrılmak istediğini açıklayan darmian'ı düşünmüyorlar anlayamıyorum ama şimdi de leverkusen'li henrichs'e rotayı çevirdiler. kadroları bence çok yeterli değil şu an. en büyük avantajları ancelotti.

    roma'nın elinde onca kanat oyuncusu varken halen daha neden malcom'u istediklerini çözememiştim. iyi ki de alamadılar. cengiz, ses, perotti, kluivert varken bir de malcom lüks kaçardı. onun yerine iyi bir çapaya ihtiyaçları var. benim hastası olduğum n'zonzi için çabalıyor kaç gündür monchi ama önce gonalons'u satmaları gerek. efil efil satacak yer arıyorlar fransızı. eğer n'zonzi de gelirse güzel bir kadroları olacak.

    inter'i geçenlerde detaylı yazmıştım. onun üzerine vrsaljko geldi. çok da iyi oldu. zamanında zanetti'lerin, maicon'ların yardırdığı inter sağ beki hiçbir zaman santon olmamalıydı zaten. şimdi bir tane daha orta saha için bastırıyorlar. joao mario'yu elden çıkaracakları kesin. ingiliz kulüplerinden birinden 30+ milyonluk bir teklif bekleseler de işleri zor. büyük ihtimalle yine kiralık gider. bastırdıkları iki tane orta saha vardı: vidal ve barella. ama vidal'le anlaşmanın sağlandığı yazılıp çiziliyor dünden beri. ben olsam barella'yı tercih ederdim bu arada. barella'nın birkaç sene içinde verratti-vari bir patlama yapma olasılığı bir yana vidal, fiziğiyle oynayan adam. yaşı geldi 31'e... özel hayatı da en az nainggolan kadar düzensiz. bu da spalletti için başka bir challenge olacak. müstahak tabii yumurta kafaya, o ayrı mesele...

    aslında çok daha detaylı bir yazı yazasım var ama transfer sezonu bir kapansın hele. şu gidişat güzel gidişat. takımların hepsi kadrosunu güçlendirdi ve genişletti. bize de bekleyip görmek kaldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın