• 204
    hemen hemen hiçbir dinde ve toplumsal ahlak kurallarında doğru bulunmayan, tasvip edilmeyen bir yaklaşımdır ırkçılık. tamam milliyetçiliği bir noktaya kadar kabul ederim. sonuçta ben de kendi soydaşım varken, elin almanını amerikalısını fransızını destekleyecek değilim. önce kendi milletimi ve vatandaşımı destekler, onların iyiliğini isterim.

    ama özellikle futbolda, insanların eğlenmek keyif almak için izlediği ve büyük paraların döndüğü böylesine bir sektörde sırf kişilerin ırki veya milli özelliklerinden dolayı ayrım yapılması bence oldukça yanlış. insanlığın dini, dili, ırkı, milliyeti, mezhebi, siyasi görüşü olmaz. iyi insan iyidir, kötü insan kötüdür.

    tamam bazı milletlerin, veya toplumların karakteristik özellikleri olabilir. örneğin linnes ve nagotomo için geldikleri günden bu yana 'iş ahlakı' diyoruz, bu adamlar çalışmaktan kaçmıyor diye övüyoruz orası ayrı. ama sen sırf kendin öyle düşündüğün için veya siyasal görüşün bu perspektifte olduğu için kimseye genelleme yapamazsın. her milletin/ırkın iyisi kötüsü vardır arkadaşlar.

    umarım -özellikle sözlükte- bu kavram git gide azalır. zira ortak bir paydası olan bu insanların birbirlerine daha çok kenetlenmesi gerekirken; kutuplaşmak, ötekileştirmek doğru olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın