• 202
    çok farklı ve genel bi perspektiften değerlendirmek istediğim önyargı. elbette haksız olarak ve hatta karşı tarafa olan kıskançlıktan dolayı ırkçılık yapanlar en büyük dışlanmayı hak ediyor. yani dışlanma ve hor görülme bu tiplere karşı yapılmalı.. ancak bundan ayrı şöyle de bir durum var. araplara karşı olan bu ön yargı ve kızgınlık neden norveçli ya da kuzeylilere karşı yok bunun da iyi bir araştırılması ve üzerine düşünülmesi lazımdır. yani bu önyargı kendiliğinden mi oluşmuş yoksa bunda arapların da payı var mı diye bakmalıyız. daha da önemlisi onlar kendine bir bakmalı ki neden bizleri sevmiyorlar, nerede hata yapıyoruz diye.

    kısacası her ne kadar ırçılığı savunmasam da, "bazı" durumlarda bunda ona mağruz kalanların da kendi payı olduğunu da düşünüyorum. yoksa durduk yere yapılan, ezber bir dışlamayı kimse savunmaz zaten. (tanıdığım en iyi insan da pakistanlı bir arkadaşımdı)
    sadece dışlanan insanlar bunun nedenini kendinde de ararsa bu önyargıyı en azından kendilerine karşı kırabilir ve hak ettikleri saygıyı almayı başarabilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın