resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 764
    --- alıntı ---

    are owners allowed to inject money into their club as they like or through sponsorship?

    if a club's owner injects money into the club through a sponsorship deal with a company to which he is related, then uefa's competent bodies will investigate and, if necessary, adapt the calculations of the break-even result for the sponsorship revenues to the level which is appropriate ('fair value') according to market prices.

    --- alıntı ---

    http://gss.gs/4pX

    uefa.com'da finansal fair play ile alakalı açıklamalar kısmında yazan bir soru - cevap metni. kısaca şunu diyor (birebir çevirmiyorum):

    kulübün sahibi kulübe sponsorluk yoluyla ilgili bir şirket aracılığıyla para aktarımı yapabilir. ancak bu miktarın ne kadarının fair olarak değerlendirileceği bizzat uefa'nın konuyla ilgili incelemesinin inisiyatifindedir.

    aynı bölümde bir de şu ibare var:

    --- alıntı ---

    under the updated regulations, any entity that, alone or in aggregate together with other entities which are linked to the same owner or government, represent more than 30% of the club's total revenues is automatically considered a related party.

    --- alıntı ---

    burada söylenen de söz konusu para girişinin kulübün toplam gelirinin %30'dan fazlası olması durumunda ne şekilde değerlendirildiği/değerlendirileceği geyiği.

    uzun lafın kısası; kulüp sahipleri uefa finansal fair play kapsamında kulübe sponsorlar aracılığıyla para hibe edebiliyor. burada yazan "owner" olsa da bildiğim kadarıyla kulüp başkanı da bu "owner" tabirine dahil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın