• 19475
    arkadaşlar çokça yazıldı çizildi ancak bence tekrar hatırlamakta fayda var, halihazirda birçoğumuzun elinde bulunan futbolcularimizin senelik ucret, mac basi ucreti ve performans ucretleri uzerinden kendi adima yaptigim hesaplamalar sonucu, su anki haliyle 2018-2019 sezonundaki ucret gider toplaminin yaklasik 54 milyon euroya denk geldigini soyleyebilirim.

    bunlarin haricinde almak istedigimiz minimum 3 futbolcu daha bulunuyor, her birine senelik 2 milyon daha verdigimizi dusunursek toplamda 60 milyon euro rakamina ulasiyoruz.

    simdi biraz detaya inelim, cunku seytan detayda gizlidir.

    toplam ucret gelirleri en yuksek olan 6 futbolcumuzun 60 milyon olan toplam ucrete orani ne yazik ki yuzde 43 arkadaslar, bu oran biraz fazlanin cok uzerinde, bu cilginlik…

    benim hesaplamalarima gore en yuksek ucret alan 6 futbolcumuz sirasiyla gomis, feghouli, belhanda, muslera, fernando ve selcuk inan.

    tabi ki bu isimler arasinda bu sezon vazgecemeyecegimiz iki isim muslera ve fernando, arti selcuk`un da bir yere gidecegi yok, hal boyle olunca finansal olarak aklima gelen en mantikli cozum gomis, feghouli ve belhanda üçlüsünün üçünden de vazgecmek gibi duruyor.

    bu üçlünün toplam senelik maliyete orani yuzde 23% ve toplam senelik masraflari 14 milyon euro olarak hesaplaniyor.

    hadi gomis bonservissiz geldi diğerlerine göre maaşı yüksek desek, bonservis ödenen ve 5er yıllık sözleşme yapılan feghouli ve belhanda neresinden baksanız kulüp finansı için birer kambur olarak duruyor.
    unutmadan feghouliye 4.25 milyon, belhandaya ise 8+2 milyon euro bonservis ödedik yada halihazirda oduyoruz.
    yani feghouli veya belhandayi isteyenler hem yüksek senelik ücretlerini karsilamak hemde bize bonservis odemek zorundalar.

    bu hesaplamalar hazirlik maclarindaki performanslar dikkate alinarak yapilmadi arkadaslar, tamamen finansal bakis acisi ile su an icinde bulunan duruma bir isik tutmak istedim.
    tamam kabul ediyorum muslera konusunda biraz duygusal yaklasmis olabilirim, beynimin finansci olan tarafi turkiye super ligi icin 4 milyon euro maliyetli bir kalecinin cok ama cok fazla oldugunu soyluyor, buradaki maksimum maliyet 1 milyon euro olmali ama tabi 10 numara karakterli, her zaman gulumseyen insan gibi insan musleradan bahsedince insan baska sekilde dusunuyor.

    her neyse konudan saptim biraz, sonuclandiriyorum.
    her ucunden de tabi ki beklentilerimiz var, balhanda ve gomisin takim icinde ikamesi yok tum bunlarin farkindayim ancak maliyetler olmasi gerekenin cok uzerinde ve esas zorlanilan konu bu diye dusunuyorum.
    ben sahsim adina ucunden herhangi birinin takimdan ayrilmasini supriz olarak karsilamam ayrica finansal anlamda cok da sevinirim

    eminim karar vericiler de bu yazdiklarimin zaten farkindadir ve benden daha fazlasini dusunuyorlardir.
    sonucta hersey galatasaray icin.

    umarim bundan sonra futbolcularimizla bu tur sozlesmeler yapmayiz.
    saygilar
App Store'dan indirin Google Play'den alın