• 184
    bana göre pek bir anlam ifade etmeyen hadise.
    çok çok uzun seneler galatasaray futbol takımı tek bir kaptan gördü. o da hagi'ydi. zaten hiç bir zaman kaptanlık pazu bandına ihtiyaç duymadı. hakem bile onun ağzına baktı. doğal bir liderdi. sahadaki etkisi de net şekilde görülüyordu. geldikten sadece bir kaç hafta sonra tüm takım hagi nereye isterse oraya koşuyordu. koşmazsa da azarı işitip nereye koşması gerektiğini öğreniyordu.

    dünya futbolunda da durum bu. bir kaç istisna dışında kaptanlık ufak tefek detaylar haricinde pek de önemli olan bir hadise değil. ha kimse tacı kullanmak için gitmiyorsa hakem kaptana döner falan filan. ama onun dışında sırf kaptan diye bir futbolcunun diğerlerine karışma hakkı olduğunu sanmıyorum. mesela muslera veya takımdayken drogba... tarık çamdal'a ne diyebilirler ki? en azından kaptan değilken diyemedikleri neyi diyebilirler?

    o yüzden kim olduğu çok da önemli değil. ben teknik adam olsam takımdaki kıdem-itibar oranına göre en iyi futbolcuyu bulup verirdim kaptanlığı. haliyle şu an galatasaray'da 1. kaptanlığı hakeden isim muslera. ama dedim ya önemli bir hadise değil diye. teknik direktör başkasına veriyorsa gerçekten hiç farketmez. serdar olmuş, gomis olmuş, fernando olmuş...
App Store'dan indirin Google Play'den alın