• 19422
    sezon sonu itibariyla saha icinde 3 temel eksigi vardi:
    1. kanattan skor uretebilen, ayni zamanda forveti de ikileyebilecek bir kanat oyuncusu.
    2. n'diaye veya merkez ikilide ve sag ic oynayabilecek, ceza sahasi kosusu yapabilen, tempolu bir orta saha.
    3. denayer veya denayer'in sol stoper oynayabilen, sol beki de yedekleyebileni.

    fakat bu eksikler giderilse dahi ortaya kagit ustunde ahenkli bir takim cikmiyor. cunku:
    - maicon ve mariano birbirini tamamlayan degil, eksikliklerini cok daha derinlistiren bir ikili. terim'le birlikte hem linnes yer yer mariano'nun onune gecti, hem de maicon formasini denayer'e kaybetti.
    - fernando'nun savunma onunde tek oynamaya uygun stili 4-4-2 varyantlarinda verimini fazla dusuruyor. sezonun ikinci yarisinda donk'la birlikte oynadigi maclarda donk'un golgesinde kaldi. diger yandan donk da o bolgede tek oynadiginda guvenilirligi dusuk, basit hata yapma olasiligi yuksek bir isim.
    - tek santrforlu sistemlerde belhanda'nin hucum katkisi, gomis'in pivot santrfor ve pres ozellikleri yetersiz. bu takimin rakip sahada oynamasini, oynadiginda da atak bitirebilme yetisini dusuruyor.
    - feghouli sag forvet icin yeterli delicilige ve skorerlige sahip degil.

    yani galatasaray su anki haliyle celiskiler takimi. feghouli, gomis, fernando, maicon set oyunu oynamak isterken, garry, belhanda gibi isimler gecis oyunu oynamak istiyor. diger yandan fernando, garry, mariano, belhanda 4-3-3 varyantlarina uygunken donk, feghouli, gomis, linnes 4-4-2'ye yatkin oyuncular.

    burada galatasaray'a allahin lutfu fatih terim. zira bu karmasiklik tudor'un elinde sallanan bir takim yaratirken, terim'in elinde siki bir rotasyonla hem 4-3-3 ve 4-4-2 varyantlarini oynayabilecek bir takima donusuyor. galatasaray gibi yerel ligin en dominant takimi iken yurt disinda daha ortalama statude olan, yani ligde surekli saldirmasi gerekirken avrupa'da dengeli oynamasi gerek takimlar icin taktiksel esneklik muthis onemli. bunu galatasaray icin terim'den daha iyi bilen ikinci biri yok. zira elinde potansiyel cozumu fazla olan, yedekte guvenebilecegi hamle oyunculari bulunan bir fatih terim de bu ligin acik ara en iyi mac ici taktisyeni.

    ***

    bu uc temel ihtiyaci terim'in bakis acisindan gormek cok onemli.

    onyekuru transferi. 4-4-2'de gomis'in arkasindan delici kosu yapabilecek, 4-3-3'te sol kanatta rahatlikla oynayabilecek, gol vurusu yapmayi bilen, yedek kalmayi da sorun etmeyecek genc bir oyuncu. terim'in oyuncuyla ilgili demecleri de oncelikle cok yonlulugune isaret ediyor. gecen sezon sinan gumus'ten benzer bir verimi sag kanattan alan terim simdi sol tarafla iki tarafa da cozum uretmis oldu.

    diger transfer, hem merkez ikilide hem sag ic oynayabilecek, tempolu orta saha. burada bir cok taraftar n'diaye'nin donmesini istemese de, bu profile muthis uyan bir oyuncu- zira bu ikisini de yarim sezonda oynadi. ilk 8 hafta fernando'nun onunde, sonrasinda da yaninda ortasaha kurdu n'diaye. bu da terim'e isterse ikilide fernando-donk defansif ikilisinden belhanda-ndiaye ofansif ikilisine kadar, uclude de fernando-donk-ndiaye'den donk-ndiaye-belhanda'ya kadar cesitlilik taniyor.

    sol stoper ise yeri geldiginde maicon'la, yeri geldiginde serdar'la eslesebilecek, ve ayni zamanda guvenilir bicimde nagatomo'yu yedekleyebilecek. yani terim isterse nagatomo-transfer-serdar-mariano, isterse transfer-serdar-maicon-mariano cikabiliyor, boylece maicon'un agirlik riskinden istedigi zaman kurtulabiliyor. benzer bicimde isterse mariano/linnes tercihini yaparken savunmanin diger tarafini denge veya hucum olarak secebiliyor.

    bu uc transfer gereklilik, ve tartisilmayacak transferler, zira bunlar olmadan takimin cok temel defolari kapatilmasi guc hale geliyor. fakat terim eger sartlar elverirse daha fazla transfer isteyecektir, zira elde yeni sezon icinde cikilacak 50'ye yakin mac icin zengin bir kadro oldugunu soylemek zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın