resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 2389
    iki farklı takım formasıyla attığı o kadar gol,şampiyonlar ligi tarihinin en golcüsü, dünya futbol tarihinin en golcülerinden biri...

    ama biri çıkıp diyor ki 12 13 yaşında 100 çocuk alıp düzgünce eğitirsen 7 8 tanesi ronaldo gibi olurmuş.

    sosyal medya sayesinde çok acayip kafalar tanıdım.

    konuya gelirsek; şampiyonlar ligini en çok kazanan oyuncu paco gento' dur. real madrid formasıyla 6 defa bu başarıyı tatmış adam. sonrasında maldini ve costacurta milan formasıyla, di stefano ve hector rial ise yine real formalarıyla 5' e kez şampiyonlar ligi şampiyonu olmuşlar. ronaldo da bu başarıyı 5 kez yaşadı. ama 5 kez şampiyonlar ligi kupası görüp bunu iki farklı takımda başarmış tek oyuncu ronaldo.

    iki farklı takımda şampiyonlar ligi şampiyonluğu gören oyuncular var ancak seedorf hem ajax hem milan hem de madrid formalarıyla bu başarıyı 3 farklı takım formasıyla da yaşamış tek oyuncu. ronaldo, juventus ile şampiyonlar ligini alabilirse inanılmaz bir başarı yakalamış olacak. real madrid' in üst üste şampiyonlar ligi şampiyonlukları sebebiyle nacho gibi, varane gibi genç oyuncular kariyerlerinin ronaldo' dan daha fazla şampiyonlar ligi kupası görerek bitirecekler muhtemelen(örneğin varane 2 kez daha kazansa real formasıyla ronaldo' yu geçiyor ve daha 25 yaşında) ancak hiçbiri bunu ronaldo gibi hep başrolde olarak üstelik de farklı takımlarda bu role soyunarak yapmış olamayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın