• 369
    mevki mevki transfer ihtiyacı ve şu ana kadar yaptığımız transfeleri yorumlarsam:

    kaleci pozisyonu: yıllardır kalemizi koruyan muslera ile güvende olduğumuzu hissediyorum ancak yıllardır muslera’nın arkasında şans bekleyen kaleciler bana güven vermiyor. cenk gönen, sinan bolat gibi milli takım forması giymiş kalecileri muslera’nın yedeği olarak beklettik ama bize güven vermedi. çıktıkları her maç jeneriklik gol yeme hastalığından da ödün vermediler. fatih terim’in de istediği üzere yedek kalecimiz türk olacak ama henüz kim olabileceği konusunda bir tahminim yok. artı olarak da kural gereği kulübede 1 yedek kalecinizin türk olması zorunluluğu diye bir şey var. yıllardır süre gelen yedek kaleci şanssızlığımız bu transfer sezonu ile rafa kalkar diye ümit ediyorum.

    stoper bölgesi: 2017-2018 sezonunda geçen senelere göre az da olsa bir istikrar sağlandı bu bölgede. serdar aziz‘in ekstra bir performans vermesi takıma büyük bir katkı sağladı. hamlelerinin çok temiz ve yerinde olduğu serdar’a 2018-2019 sezonunda da güveniyorum. maicon’un brezilya’dan sezonun yorgunluğu ile gelmesi bizim için dezavantajdı. serdar’ın ekstra performans vermemesi durumunda çok sıkıntı yaşayabilirdik bu bölgede. ayrıca maicon ve serdar’ın skora katkıları sadece defansif anlamda değil, ofansif anlamda da rahatlamamızı sağladı. maicon defans bölgesinde sağ kanada doğru açılarak oyuna yön vermeye çalıştı. bazen çok ince kısa paslar, bazen gol pozisyonuna sokan uzun paslar verdi. brezilya’lı oluşunun ve ayaklarının kadife güzelliğine sahip olmasının avantajını sahaya yansıttı. 30 eylül 2017 galatasaray karabükspor maçı‘nda attığı 3. gol bunun en güzel örneklerinden. maicon’un en büyük eksisi kontra ataklarda üzerine gelen rakibe karşı ne yapacağını bilememesi ve pozisyonunu kaybetmesi. stoper bölgesinde hala en büyük aksaklık duran toptan yediğimiz goller. yıllardır süre gelen duran toptan gol yeme hastalığı umarım fatih terim’in 4. sezonunda iyileşir. bu bölgenin transfer ihtiyacı olduğu kesin. öncelikle bana göre stoper mevkisinde oynayabilecek son aday ahmet çalık. kiralık olarak tekrar denayer’in gelmesi olayı gerçekleşebilir. ayrıca hoca’nın düşünceleri arasında ozan muhammet kabak‘ın da yer aldığını biliyoruz. bana göre ihtiyacımız olan kaliteli bir defans oyuncusu ama büyük ihtimalle kiralık olarak jason denayer gelecek. 2018-2019 sezonunda transfer ihtiyacı olmasına karşın açıklarımızı kapatamayacağımız bölgedir. 2018-2019 sezonunda en güvenmediğim bölge.

    sağ bek: mariano ve linnes’in uzun seneler galatasaray’a sıkıntı yaşatmayacağı bölge. eboue’nin gidişinden sonra sağ bek performansı izleyebildiğimizi hissettim 2017-2018 sezonunda. en güvenli bölgemizdir bana göre. 2018-2019 transfer sezonunda sadece tarık çamdal‘ın ayrılması gereken bölgedir, tek hareketliliği bu olur en fazla.

    sol bek: yuto nagatamo’nun 2.5 milyon euro’luk transfer ücretinin luis pedro cavanda‘dan gelebileceğini kim tahmin edebilirdi ki? 2017-2018 sezonunda son samuray nagatamo’nun performansı bu sezonda takımda devam etmesinde en büyük etkendi. enerjisi ile mest etti hepimizi. nagatamo iyi hoş ama 2018-2019 sezonunda yedeği kim olacak?
    geçen sene latovlevici ile yaşadığımız sorunları yaşamak istemiyoruz. bu bölgede yedek olarak ya lionel carole kalır(kamp performansına bağlı) ya da yerli bir bek ile anlaşılır düşüncesindeyim. transfer ihtiyacı olan, nagatamo güven versede arkasında bekleyen bekin de güven vermesi gereken sezon. maraton çok uzun.

    orta saha bölgesi: kaliteli transfer ihtiyacı duyan bölge. ayaklarına hakim özellikte bi oyuncu öncelik olmalı. 2018-2019 sezonun transfer döneminde pek bir hareketli geçmemiştir şu ana kadar. donk ile sözleşme yenilendi ve tek hareketlilik bu oldu. fernando’nun donk’un 2017-2018 performansı iyi olsada iki defansif oyuncu ile oynamak hücum yönümüzü aksatabilir. bu bölgede en büyük dileğim tolga ile yolların ayrılması.

    sağ-sol kanat: rodrigues’in maaşının düşük olması takımda kalmasındaki büyük etmenlerden biri olabilir. şu ana kadar yönetimin yüzünü güldürebilecek bir teklif de olmadığı için rodrigues’in takımda kalma ihtimalini yüksek görüyorum. 2018-2019 sezonu şampiyonlar ligi serüvenimizde üst düzey bir performans gösterirse ertesi sezon için bir transfer gelişmesi olabilir hakkında. bu bölgede feghouli’nin performansı bizim için çok önemli. 2017-2018 sezonunda beklentilerimi karşılayamasada kalitesini gösterdiğinde en büyük fark yaratacak oyunculardan biri olacaktır. her iki bölgeyi de yedekleyebilecek sinan gümüş, muğdat çelik ve yeni transferimiz henry onyekuru ile 2018-2019 sezonunda elimizin güçlendiği düşüncesindeyim. transferde en tamam bölgelerden biri oldu benim adıma şu ana kadar. rodrigues veya feghouli ayrılırsa yerine bir oyuncu geleceğinin düşüncesindeyim ayrıca.

    forvet bölgesi: bence bu bölgeninde transfere ihtiyacı var ama henüz bir yorum yapmak zor. bu sene en büyük sürprizlerden biri ahmet sivri olabilir bu bölgede. hoca’nın 2018-2019 sezonunda şans verebileceği düşüncesindeyim. tek istediğim eren’in 2 milyon küsür maaşından kurtulabilmek. bir yedek için çok maliyetli.

    genel yorum: 2017-2018 sezonundaki kadar hareketli olamayacak bir transfer sezonu içindeyiz ama içim çok rahat. içimin rahat olma nedeni artık galatasaray’ın parası çarçur transferlere harcanmıyor. futbol aklı uzun yıllar sonrası hissediliyor galatasaray’da. ayrıca 2017-2018 sezonu kadro iskeleti pek bozulmayacaktır.
    galatasaray için iyi bir transfer sezonu olması dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın