resim
Marcelo Vieira da Silva Júnior
Takım:Fluminense
Mevki:Sol Bek
Yaş:36
Boy:1.74
Uyruk:Brezilya
  • 158
    marcelo an itibariyle dünyanın en iyi sol beki midir? ben ondan bile şüpheliyim. kaldı ki roberto carlos ile kıyaslama falan yapayım. teknik kapasitesinin harika olduğu doğru ancak bek oyuncusu için ilk kriter bu değildir. ayrıca daha bir kaç sene evvel marcelo'nun pozisyonu da tartışılıyordu.

    eski topçuyu övene de hemen romantik demeyin kardeşim. her ikisini de objektif değerlendirelim.

    çok temel olarak ;

    fizik ; carlos açık ara öndedir, hem müthiş hızlı hemde güçlü bir oyuncuydu. yorulmak da bilmezdi sol kulvarı tek başına kullanırdı. marcelo bayağı geride kalır fiziken.

    teknk; bunda marcelo önde ama öyle fizikte olduğu kadar açık ara değil. carlos'un da muazzam bir tekniği vardı, ama marcelo daha iyi.

    mental; carlos bu nokta da önde çünkü maçtan kopmaz, azimlidir, mücadelecidir ve rakiple boğuşur. duygusal kırılmalar yaşamazdı ve profesyoneldi. bunların bazıları marcelo için de geçerli ama genelde mental olarak carlos iyiydi.

    bonus; carlos şut ve frikikte şapkadan tavşan çıkarırdı.

    sonuç olarak carlos bir yıldızdı, karar oyuncusuydu ve bek olmasına rağmen rakipleri ona önlem alırlardı yoksa cezayı keserdi. carlos komple bir bekti ve şut, frikik ve sert ortaları ile ayrıcalık yaratırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın