• 1705
    transfer döneminde ortaya çıkar haberler için lütfen artık bu kadar çabuk galeyana gelmeyin sevgili sözlük yazarları. dursun özbek gibi facianın galatasaray'ı maalesef 3 yıl yönetmesi sonucu ciddi travmalar yaşadık ama vakit fatih terim, abdülrahim albayrak ve mustafa cengiz'in vakti. bu 3 adamdan herhangi birisinin galatasaray'ın 1 kuruşunu sokağa atmayacağına kendi adıma kefil olurum. bakın başarısız transferden bahsetmiyorum, başarısız transferler dünyanın en iyi kulüplerinin de başına geliyor. bu üçlü döneminde yapılan sözleşmelerde herkes hak ettiğini almıştır. hak ettiğinden de kastım şudur, galatasaray'ın bu yönetimi galatasaray dışında galatasarayda kazandığı parayı kazanamayacak oyunculara fahiş fiyatlar teklif etmemiştir. en güzel örnekleri yasin öztekin'in sözleşmesinin uzatılmamasıdır, haydi dünyanın herhangi bir kulübünden 1 milyon 200 bin euro küsuratlı maaşı alsın da görelim. yanlış anlaşılmasın bu adam o dönemki saçmasapan maaş politikası sayesinde zam istedi bir de galatasaray'dan. yarın 800 bin euro teklif edilse aziz yıldırım'ın güvercinleri gibi takla ata ata gelir.
    diğer güzel örneği muğdat, donk ve eray'dır. muğdat'a başakşehir'in daha fazla para teklif ettiği söyleniyor ki daha fazla teklif etmemiş olmasa bile piyasada 2 milyon tl'ye bir kulübe imza atabileceğine inanıyorum.
    donk'a gelen 4 milyon euroluk sözleşme ve eray'ın da bu yönetimle beraber kulüpsüz kalması bahsini ettiğim hak ediş tutarlarının ödendiğinin kanıtıdır.

    bu süre içinde neler oldu?
    nagatomo'ya 4 milyon eurodan inter kapıyı açtı haberleri çıktı, doğal olarak 32 yaşında sözleşmesi seneye bitecek adama bu bonservis verilmez diye eleştirdik, 2.5 milyon euroya kendisini alıp cavanda'nın satışıyla dengelendi.

    muğdat akhisar'da 800 bin liraya imzaya oynarken galatasaray'a 8 milyon tl'ye oynayacak şeklinde haberler çıktı ve bahsettiğim üçlüye denmeyen laf kalmadı. sonuç; 2 milyon tl'ye imzalandı. üstelik sadece 1 senelik kontrat.

    geçen sezonun kahramanı ryan donk ile küçük bir zam ile sözleşme yenilendi, ortalık karıştı. eski sözleşmesindeki ek maddeler düşünüldüğünde neredeyse indirimli sözleşme olduğunu bugün birinci ağızdan öğrendik.

    eray işcan dün ya da 2 gün önce sözleşmesi bitmesine rağmen florya'daydı, burada yine eleştiri yağmuru oldu. sonuç? veda antremanı, artık galatasaray futbolcusu değil.

    daha aklıma gelmeyen bir çok eleştiri var ama sıradaki en olası eleştiriler ndiaye transferinin maliyeti üzerine olacak gibi gözüküyor. ortada hiçbir resmi ağızdan açıklama yok ama ndiaye'ye verilecek parayla wilshere'in alınabileceği iddia ediliyor.

    herkesi sükunete davet ediyorum.

    edit: player özel mesajla belirtti, mustafa cengiz bugünkü basın toplantısında ndiaye'nin yıllık ücretini karşılayamayacağımızı açıklamış. ben toplantıyı izlememiştim, bu kısmı da gözümden kaçmış. bilgilendirme için teşekkür ediyorum. sanırım ndiaye eleştirileri de alevlenmeye yeni başlamışken sönmüş oldu. sıradaki gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın