resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2074
    kendisini izlemek için barcelona'nın kaç maçını izledim allah bilir. senede en az 30 maçını izliyorumdur. öyle televizyonda ulusal kanalda yayınlanan şampiyonlar ligi yarı finalinden yarı finaline maç izleyip de yorum yapan tiplerden olmadım hiç. bir maçta da gömmem kimseyi. fakat şunu söylemeliyim. dünya kupasındaki messi etkisiz bir messi.

    ronaldo iyi görünürken messi niye bu kadar kötü görünüyor?

    çok basit. dünya kupasında gördüğümüz üzere herkes hayvan gibi kapanıyor birbirine. iran'a zar zor göte bala gol attı ispanya. iran'a bile atak yapamıyorsun.ispanya gibi yıllardır beraber oynayan takım oyununda almanya ile birlikte en iyi takım olan yüzde770 pas yapabilen bir takım bile zar zor pozisyon buluyor.

    peki messi ne yapsın? afedersiniz yarak gibi bir takım var etrafında. ben arjantinde oynayan 11'deki oyuncuların yarısını tanımıyorum itiraf edeyim. tanıdıklarımın çoğu da aynı mevkilerde oynuyor. bütün ihale messi'ye kalıyor. messi neredeyse merkez orta saha gibi oynuyor. orta sahadan topu alınca 3 kişi basıyor neredeyse. topu her aldığında karşısında tüm takımı buluyor.

    ronaldo ise ileri uçta oynuyor. santrafor gibi. topla ceza sahası içinde buluşuyor. attığı goller sıradan bir forvetin attığı goller. o da etkili olmuyor sadece gol atıyor.

    kaldı ki portekiz milli takımı net olarak çok iyi bir takım ve yıllardır beraber oynuyorlar. hırvatistan örneğinde olduğu gibi yıllardır oynamanın avantajı ile geçen sene avrupa şampiyonu bile oldular. finalde ronaldo bile oynamadan hemde.* eder'le avrupa şampiyonu oldu adamlar.

    biraz geniş pencereden bakınca çok basit aslında.

    messi şovmen değil. fazla mütevazi olma gerçek sanırlar diye bir söz var. ronaldo attığı her golden sonra üstünü çıkardığı,ergen ergen gol sevinçleri yaptığı için zannediyorum tüm futbol severler ronaldo'nun vücudunu ezbere çizer. attığı her golü gözümüze gözümüze sokar. attığı gollerde iyi bir santrafor golleri. youtube da çok var. messi'ye dünyanın en iyisi demek için attığı gollere yaptığı asistlere bile bakmanız yeterli.

    belhandayı savunmaya çalışan optimistik poliyanna galatasaray sözlük yazarı gibi hissediyorum ama ben yazdılarıma inanıyorum.

    ronaldo için maç izlemezsin messi için dekoder bağlatırsın.

    messi döver abi her türlü :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın