• 13
    fazlasıyla abartılmakta olan, internet sayesinde yarım yamalak bilgilerle donatılmış tabiri caizse wikipedia gençliğidir. sosyal medyanın gazladığı yönde süzülür ve basit bir şekilde manipüle edilebilirler. bu kardeşlerimizden çok büyük ümitler besleyenlere belirtmek lazım; insanlar yaşadıkları dönemlerine ve sosyal çevrelerine göre şekillenirler.

    68 kuşağını ele alalım. 68 kuşağı gençliği dediğimiz kitle, o dönemin ananelerine göre şekil almış ve dönemin koşullarına göre oluşmuş bir kitleydi. sosyalizm yükselişte, soğuk savaş atmosferi, buna göre kutuplaşmış kitleler ve gençlik hareketleri. klasik beşiktaşlı anlayışı gibi "hakemler olmasa dünyanın en büyük takımı biz olurduk" kafasında övülmesi yersiz. bahsi geçen dinamikler günümüzde de olsa, benzer gençlik hareketlerini şu an dahi görebilirdik. fakat dünya değişti ve değiştiği yöne doğru yeni kitleler oluşmaya başladı.

    şimdi ise kapitalizm ve kültürel emperyalizm hegemonyası mevcut. sosyal medya aracılığıyla da bir güzel yedirilmekte bu düzen. günümüz dinamikleri de bu yönde olduğu için, z kuşağı dediğimiz günümüz gençliği ona göre şekillenmekte. yani kısacası dünya gündemini birileri ne yöne doğru kaydırmak isterse, gezegendeki toplumlar da o yöne göre gençlik yetiştirmekte. bu böyle gelmiş, böyle gider.

    z kuşağı gençliği de zaman içinde yaş aldıkça, günümüz kişilerine benzeyecekler ve kendilerinden sonraki kuşağı çok farklı görecekler. halbuki o kuşakta, sonraki kuşaklarda zaman geçtikçe atalarına dönüşecekler. tıpkı bizim de zaman içinde babalarımıza dönüştüğümüz gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın