resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 8195
    biz 20 milyona satmayız diyoruz da, 20'ye alacak var mıdır acaba kendisini?

    galatasaray için -ne kadar kendisine zamanında kızmış olsam da- iyi bir kalecidir, ancak kendisine ''dünyanın en iyi kalecilerinden biri'' muamelesi yapmak hakikaten yersiz. zira öyle olsaydı galatasaray kariyeri boyunca en azından 20 milyon euro'luk bir teklif gelirdi(ki 20 milyon euro artık üç büyük lig takımları için gayet ortalama bir fiyat), muslera da doğal olarak gitmek isterdi.

    yerel ligde gayet iyi maçlar çıkarabilirken uluslararası(şampiyonlar ligi ve dünya kupası) maçlarda üst düzey oynadığı, maçın kaderine etki eden bir performansını hatırlamıyorum.

    bu nedenle kendisine bu anlamda yüksek bir talebin olmaması da doğal sayılır; en azından şampiyonlar ligi'nde veya dünya kupası'nda efsane bir-iki maçı olsaydı kariyeri ayrı bir noktada olabilirdi gerçekten. hâlâ da olabilir tabii ki: 2018 dünya kupası'nda uruguay'la döktürür, doğrudan takıma bir tur fazladan oynatacak bir performansı olursa kendisine 20 de, 30 da veren çıkar. ancak şu hâliyle uluslararası akılda kalan tek bir maçı olmadı kendisinin. bu yüzden yerel ligdeki performansına bakılarak -üstelik yaşı da genç değilken- 20 milyon ve üzeri bir teklif alması zaten oldukça zor duruyor.

    (bkz: no offense)

    edit: ne kadar eksilenirse eksilensin, bu fernando muslera'nın dünya futbolunda piyasası ve talibi olmayan bir kaleci olduğu gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. dünya kupasında iyi performans göstermediği müddetçe de bu gerçek değişmeyecek.

    edit2: olay iyice ''bizim borumuz var ama gavur çıkarttırmıyor.'' meselesine döndü. ''çok teklif var!!'' ama sorulduğunda ne isim söyleniyor, ne de fiyat. avrupa'nın üst düzey kulüplerinden türkiye'nin herhangi bir takımındaki oyuncuya herhangi bir makul teklif gelmesi hâlinde gitmeyecek bir oyuncu tanımıyorum, muslera dahil. bu yüzden çok da üstüne düşünmemek lâzım, elbette ki kendisine bir talep olsaydı çoktan ingiltere ya da ispanya'ya gitmişti muslera.
App Store'dan indirin Google Play'den alın