resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 9131
    bazı gerçeklerin gözardı edilmesi ve adaletsizlik beni rahatsız ediyor.

    burak, selçuk, tarık vb. oyuncuların ederlerinin üzerinde paralar kazanmasını sağlayan o kontratlar sürecini bir hatırlamak lazım.

    yabancı sınırı vardı ve galatasaray yönetimiyle teknik heyetiyle bu sınırın kaldırılması taraftarıydı. terim her seferinde bunun gerekliliğinden dem vuruyordu. aysal her defasında bu sınırın anlamsız olduğunu söylüyordu. peki federasyon? onlar o sıra hem aysal'a hem terim'e karşı oldukları için bu öneriye karşılardı. binbir bahaneyle bu yasakları savunuyorlardı. iş öyle bir hal aldı ki artık federasyonun bu kuralı değiştirmeyeceği ayan beyan belli oldu.

    bu durumda yapılması gereken şey ancak ve ancak kaliteli yerlileri takıma toplamaktı. eh o dönemde selçuk ve burak türkiye'nin en değerli iki oyuncusuydu. bu adamları takımda tutmak için de yüksek paralarla kontrat yapmakta bu kadar abartılacak bir şey yok. tarık çamdal'ın alınma sürecinde 5 + 0 + 3 gibi ucube bir kural vardı ve yerli bek almak zorunda kaldık. o sıra tarık'tan başka denemeye değer oyuncu yoktu. haliyle o da ederinin üzerine geldi.

    kaldı ki herkes adaletli olsun lütfen, yabancı sınırının fiilen kaldırılması tam da aysal'ın gidişi dönemine rastlıyor. terim de karşı tarafa geçince aysal'ın önünü tıkayacak fırsatı bulmuş oldu. aysal gidince artık o sınırın da bir anlamı kalmadığı için kaldırıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın