resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Sivasspor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 1669
    20 milyon euro'nun altında bir fiyata kesinlikle satılmamalıdır. ufak bir hesap yapalım. kendisinin 15 milyon euro'ya satıldığını varsayalım. paok satıştan %20 pay alacak ve belirtmek gerekiyor ki kap açıklamasında satış karı değil, elde edilen gelirin %20'si paok'a verilecek. yani gelen 15 milyonun 3 milyonu gitti. 12 milyon euro net kar.

    oyuncunun 2020-2021 yılına kadar bizde oynadığını düşünürsek toplamda 4,05 milyon euro alacak. oyuncuyu sattığımızda bu maaş yükünden de kurtulduğumuza göre 12+4,05: 16,05 milyon euro tasarruf etmiş oluyoruz.

    şimdi bir başka senaryo çizelim. olması çok da zor olmayan. bir diğer kanat oyuncumuz sofiane feghouli'yi 5 milyon euro'ya sattığımızı düşünelim. önceki takımına* herhangi bir pay vermeyeceğimiz için kasaya net bu para giriyor. 2020-2021 sezonuna kadar oyuncunun bizden alacağı maaş 11,55 milyon euro. oyuncuyu sattığımız zaman 5+11,55: 16,55 milyon euro tasarruf etmiş oluyoruz.

    garry çok genç oyuncu olmamasına rağmen gelişime açık ve avrupa kulüpleri'nin gözlemleri altında. şampiyonlar ligi'nde etkili olabilecek düzeyde. feghouli yetenekli olmasına karşın sahaya bu yeteneğini aktaramıyor, devamlılığı çok az olan bir oyuncu. bunun nedenini bilmem ama bu durum çok can sıkar.

    türk lirasının 3 yıl içerisinde de değer kaybedeceğini düşünürsek iki oyuncu arasındaki maaş farkı bir hayli artıyor. feghouli, belhanda, fernando ve gomis ile artan maaş skalasını da öyle ya da böyle indirmemiz gerekiyor. bu gruptan da ilk elden çıkarabileceğimiz ya belhanda ya da feghouli.

    sonuç olarak garry'i bu fiyata satarsak kısa vadede büyük bir iş yapmış gibi görünsek de aslında pek de karlı bir satış gerçekleşmiştir olmayacağız. onun yerine koyacağımız adam da en az 2 milyon euro alacağı için biraz bedavaya satmış olacağız. belki de garry ileride hiçbir zaman bu paraları etmeyecek ama kumar oynamaya değecek bir oyuncu. en azından bir sene daha takımda kalmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın