• 34
    kesinlikle günümüzde gerek medya gerek de toplum tarafından gereksiz kullanımından dolayı derinliği azalmış olan isimlendirme. modern futbol dediğimiz şey insan doğasının ve futbol taktiğinin en derinine kadar birleştirilmesidir.
    işin futbol tarafından yorumlarsak, taktikler artık eskisi kadar yavan değil her bir oyuncunun atacağı adımı bile düşünür halde teknik direktörler. yapabileceklerinin ve rakibin yapabileceklerinin güzel bir şekilde okunmasıdır. eskiden fark olarak sadece güçlü oyuncular, seri futbol gibi basit yapılarla açıklanamayacak kadar derindir. güncel olarak çok basit bir örnek vermek isterim. geçtiğimiz günlerde oynanan madrid liverpool maçında madridin bekleri ısrarla orta saha göbeğe yaklaşarak açıktan bindiren liverpool beklerini orta yapmaları için yalnız bıraktı. ve liverpool bekleri oldukça özgür bir şekilde o alanı kullanabildiler. şimdi düz bir bakışla yorumlarsak madridin bekleri geri dönemiyor olarak yorumlayabiliriz ama aslında tam tersi burada muhteşem bir plan var. carvajal ve marcelo kendi kanatlarından gelen ataklarda orta saha göbek ve stoperdeki oyuncuların arasına yaklaşarak oradaki pas açıklığını kapattı ve bu da ileride topla buluşan liverpoollu bek oyuncusunun topu aldığında tek seçenek olarak orta açmayı bulmasına sebep oldu. liverpool genel olarak yerden oynayan bir takım ki forvetleri firmino madridin stoperleri arasından kafa topu alabilecek güçte ve tarzda bir oyuncu değil. bu çok basit görünen yapı sayesinde liverpool oyunun başında atak yaptığını sansa dahi birçok topu kullanamadan madride verdiler. zidane cidden bunu planladı mı yoksa tesadüf mü oldu bilmiyorum ama kendisini tebrik ederim.
    diğer bir kısım olan futbolcu temeline gelirsek eğer. günümüz futbolcuları eskilere göre fersah fersah ilerideler. benim görüşüme göre ne maradona ne de pele günümüz futbolunda messi ve ronaldonun bulunduğu konuma erişemezlerdi. bence messi ve ronaldo gelmiş geçmiş en iyi iki oyuncu olarak tarihe adlarını yazdırdılar. bunu anlamak için iki dönemde oynanan maçları iyice izlemek yeterli olur. yine günümüzde sadece futbolda değil tüm sporlarda sporcular başarıya ulaşmak için insanüstü çaba göstermek zorundalar. bu yüzden birçok açıdan eskiye karşı üstünler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın