• 19258
    nokta atışları yaparak yazı geçirmesi gereken takımımız. ffp kısıtlamaları gelmeden konuşmak manasız gibi dursa da az çok ne gibi kısıtlamaların gelebileceğini biliyoruz o yüzden birkaç kelam edebiliriz diye düşünmekteyim. bi' de sarıyo abi onu gönder şunu al falan. tabi tüm bu alıp-verme işlemleri mantık kuralları çerçevesinde olursa.

    sözleşmesi bitenler:
    - eray işcan
    - cedric carrasso
    - jason denayer (kiralık)
    - yuto nagatomo (kiralık)
    - iasmin latovlevici
    - koray günter
    - hakan balta
    - ryan donk
    - yasin öztekin

    şimdi buradaki oyunculardan, denayer ve nagatomo'nun kiralık veya bonservisi alınarak takımımıza tekrardan katılmasında herhangi bir sakınca yok*. her ne kadar memleketlim de olsa kendisini pek sevmediğim eray da maalesef takımda kalacaktır. bu zorunluluk düzeyinde bir karar çünkü şampiyonlar ligi için liste verirken kritere* uygun tek futbolcumuz. bunlara ek olarak tolga'ya da kulüp bulması yönünde talimat vermeleyiz.

    cavanda ve carole kiralıktan geri dönecekler. cavanda'ya teşekkürlerimizi sunup yolcu ettikten sonra, carole'ün kalıp kalmaması ise yerli ve tercihen on beş yirmi bir yaşları arasında en az üç yıl süper lig'de bir takımda forma giymiş bir oyuncunun bulunup bulunamaması bağlı olmalı*.

    yukarıdaki hamlelerden sonra, takımımızda on bir yabancı futbolcu olmuş olacak. bunlar:

    - muslera
    - maicon
    - denayer
    - mariano
    - linnes
    - nagatomo
    - fernando
    - garry
    - belhanda
    - feghouli
    - gomis

    bundan sonra hamle yapabilmemiz için maalesef elimizden birkaç futbolcuyu çıkarmalıyız. bize en çok para kazandırabilecek oyuncumuz garry. belhanda, dünya kupası'nda belki iyi bir performanstan sonra taliplilere sahip olabilir ancak şu an için böyle bir talep yok. maicon'u satabileceğimizi düşünmüyorum. en hızlı şekilde oyuncu alacak duruma geçmemiz lazım ve bunu garry'nin satışıyla yapabiliriz gibi duruyor. garry ile de vedalaştıktan sonra yönelmemiz gereken oyuncular:

    - ertuğrul ersoy*
    - okechukwu godson azubuike
    - emre akbaba
    - barış alıcı
    - emre mor (kiralık)
    - mahmoud hassan trezeguet

    ertuğrul ve denayer ile stoper bölgesini, azubuike ve emre akbaba ile orta saha bölgesini, barış alıcı ve emre mor ile kanatları yedeklemiş ve gençleştirmiş olacağız. trezeguet ise garry'nin yerine as oyuncu olarak gelmiş olacak.

    tüm bu hamlelerden sonra rotasyonumuz genişlemiş ve kadromuz gençleşmiş olacak. iki tane yabancı oyuncu hakkımız kalacak. bunlardan biri orta sahaya ve kesinlikle fernando kalitesinde olması gerekmekte. diğeri ise yerli sol bek alabilirsek gomis'i yedekleyecek bir forvete kullanılmalı veya yerli sol bek bulamazsak carole'ü kadroda tutup, eren ile yola devam etmeliyiz.

    transfer edeceğimiz oyuncular herkese göre farklılık gösterebilir. önemli olan bu tarz bir kadro mühendisliğine gitmek. inşaallah transfer sezonu sonunda hepimizin keyifle izleyeceği ve başarılı sonuçlar alacağı bir takım oluşturabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın