resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 6732
    bazı arkadaşlar ısrarla dursun özbek'in seçimde almış olduğu 1351 adet oy nedeniyle galatasaray genel kurulunu eleştirmeye devam ediyorlar. neymiş; taraftarın %99 oranında karşısında olan bir kişiye nasıl olur da bu kadar oy çıkarmış.
    olaya başka bir açıdan bakarsak dursun özbek seçime bu kadar asılmasına rağmen ancak 1351 kişiyi ikna edebilmiş ki; 8000 küsur üyenin oy kullanma hakkı olduğunu düşünürsek ancak %16 oranında ki genel kurul üyelerinden oy alabilmeyi becermiş demektir.
    yine de bu adet bile fazla diyenler için biraz analiz yapalım ve bu oyları kimlerden almış olabileceğini irdeleyelim.

    1- dursun özbek başkanlığı altında seçime katılan liste zaten 50-60 kişiden oluşuyor. bu kişilerin üye olan eşleri, kardeşleri veya çocuklarının da, oy verdiklerini düşünürsek 200-250 adet oyun yönetim kademesinin doğal oyu olduğunu söyleyebiliriz.

    2- dursun özbek, duygun yarsuvat dönemiyle beraber 3 senedir yönetimlerde 2. başkan ve başkan olarak görevdeydi. her sene galatasaray üyesi olmak için müracaat edenler arasında en az 30 kişi için kontenjanını kullandığını tahmin ediyorum. bu da 3 senede yaklaşık 100 kemik oy demektir. son sandıklarda dursun özbek lehine oluşan tablo da zaten bunu işaret ediyor.

    3- gelelim en can alıcı noktaya, seçim öncesi yapılan çalışmalarda başkanlar bazı kişilere cazip vaatlerde bulunabilirler. bu konuda dursun özbek'in işi biraz abarttığını ve en az 200 kişinin bazı beklentiler içine sokulduğunu düşünüyorum.
    gerçekçi olalım, taraftarın oy hakkı olsaydı ve onlara da bu teklifler yapılsa orada da herhalde en az %16 fire olurdu.

    4- kabul edelim ki, dursun özbek galatasaray lisesinde uzun yıllar okumuş. sınıf arkadaşları ve dönem arkadaşları var. mezun olduktan sonra onlarla ilişkilerini bir şekilde devam ettirmiş. senelerce aynı sırada oturduğu arkadaşını arayıp da oy istediğinde onu kıramayacak 150-200 kadar dostu, arkadaşı vardır herhalde.

    5- içinde zor nefes alarak yaşamaya çalıştığımız yeni türkiye'de siyasetin her alana özellikle spor kulüplerine nasıl müdahil olduğunu biliyoruz. rte'nın 20 ocak'da kaybettiği seçimin hemen sonrasında dursun özbek'e sen yeniden aday ol dediğini herhalde duymayan yoktur. bunun devamında da gereği için bir girişimde bulunmaması düşünülemez. bu kanaldan alınan oy miktarı da görüldüğü gibi devede kulak kalmış oluyor.

    neticede, ben bu seçim sonucunda fikri hür irfanı hür galatasaray genel kurulunun bu özelliğini bir kez daha gösterdiğini ve bırakın eleştiri almasını çılgınca alkışlanması gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın