• 19254
    bu transfer döneminde scout ekibi işini çok iyi yapmalı
    uefa kısıtlamaları tam olarak neyi getiriyor bilmiyoruz ama belli ki kar/zarar üzerine yoğunlaşılacak. bu durumda ister maaş tavanı kısıtı ve sattığın kadar al uygulaması gelsin isterse ikisi de olmasın mesele eğer yıllar içinde kar/zarar dengesini pozitife getirmekse zaten bu aksiyonları alman lazım
    en basit izahati; maliyetlerini yani giderlerini kıs, gelirlerini artır. galatasaray her sene ligi şampiyonluğu tamamladığı takdirde zaten ciddi gelir kalemleri elde edecektir. medya ve toplumdaki pozitif algısı devam ettiği sürece de sponsor gelirleri de artar. başarı ile birlikte taraftar zaten statlara gelir, ürün alır vs.. gelir artırmada sıkıntı yok. esas mesele giderleri kontrol altına alabilecek miyiz?

    futbol takımının geleceğini planlarken artık yüksek maaş, maç başı prim, yüksek sezonu sonu bonus gibi uygulamardan vazgeçilmeli. eğer bir oyuncu için gerçekten yüksek bonservis / maaş ödemesi yapılacaksa bunun bir yatırım olarak görüp, zarar edilmemeli. artı yerli oyuncularla eğer yapılabiliyorsa mevcutlar da dahil olmak üzere yerli para cinsinden mukavele yapılmalı.

    eldeki işe yaramaz ve kambur aşağı yukarı 12-13 oyuncu ile hemen yollar ayrılmalı. 15 milyon euro kadar maaş rahatlaması yapma imkanı var; sadece böyle bir operasyon yapılırsa.

    ve teklif olursa takımda satılamayacak oyuncu yoktu ilkesinden hareketle değerini bulan her oyuncu hemen satılmalı.

    yeni takviyeler için scout ekibin raporlarına güvenilmeli. galatasaray gibi takımlar için rodriges tarzı işler elzemdir. her yıl belki 1 tane yıldız alırsın bu seni yormaz. ama her sezon 40 milyon € bonservis artı adam başı 3 milyon € üstü 4 yıllık kontratla oyuncu alınmaz.

    bonservisi elinde olan, düşüşe geçmiş ama hala potansiyeli olan genç ve büyük liglerdeki topçulara da yönelmek bir scouting başarısıdır. illa ki kimsenin bilmediği bir genç almak meselesi değil. zaten kimsenin bilmediği bir genç oyuncu yok. mesele o seçilen oyuncunun sizin takımın eksik parçası olabileceğinin analizini yapıp bunu en optimum maliyetle gerçekleştirebilme işidir scouting.

    bu hamleler sürekli ve istikrarlı şekilde doğru yapılırsa zaten maaş tavanı artı gelir-gider dengesi kurulur ve kulüp mali olarak rahatlar. eğer altyapıdan da yılda 1 takviye 11'e katabilirsen süper olur.

    artık taşlar yerine oturdu. zor oldu sancılı oldu. 5 yıldır süregelen fetret devri, gereksi tartışmalar, yönetimsel hatalar, istikrarsızlıktan sonra fatih hoca ve ekibi başta, onun uyum içinde çalışabileceği gerçekçi, haya satmayan bir yönetim 3 yıl boyunca göreve geldi.

    galatasaray için akılcı, rasyonel hamleler yapıldığı taktide, içeride sürekli şampiyon olan ve şampiyonlar liginde başarılı olan takımlar kurulur. yeter ki 5 yıl boyunca sürekli şampiyonlar ligi arenasında kesintisiz oynayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın