• 19252
    mustafa cengiz başkanın yeniden seçildiğine göre artık gelecek planlamasında incelemeye başlayabiliriz.
    2018 2019 sezonu için kadro planlaması yaparlar dikkate almamız gereken kriterler ne önce onu irdeleyelim.

    türkiye süper ligi kuralları:
    1) 28 kişilik kadroda en az 14 türk futbolcu olmak zorunda.
    2) maçlara 21 kişilik kadro ile çıkılabilecek ve bu kadroda maksimum 12 yabancı olabilir.

    şampiyonlar ligi kuralları:
    1) takim kadroları 25 kişiden oluşur en az 2 kaleci yazılmak zorundadır.
    2) takım kadrolarında en az 8 tane yurt ici altyapılarindan çıkma oyuncu zorunluluğu var. bu oyuncular 15-21 yaş aralığında en az 3 sezon kulüp altyapı kadrosunda yer almış olmalıdır. kulüp altyapısından yetişmemiş oyuncu sayısı maksimum 4'tür. yani 4 kendi altyapından 4 tane de ülke kulüplerinin birisinin altyapısından oyuncu yazmak zorundasın. yazamiyorsan kadrodaki oyuncu sayını eksik oyuncu sayısı kadar eksik verebilirsin.

    şimdi bu kuralları göz ardı etmeden takım yapmak zorundasın.
    8 oyuncun mutlaka ülkenin altyapısında yetişmiş olmalı. bunların türk olma zorunluluğu yok ama ülke futbolunda türk olmayan kac adam var ki altyapılarda zaten. bu nedenle buradaki 8 oyuncuyu türk kabul edersek 6 tane daha türk statüsündeki oyuncu yazabiliriz türkiye süper ligi için.

    şimdi kadromuza bir bakalım.

    kaleciler:
    muslera, eray, altyapıdan genc kaleciler.
    yukarıdaki kurallar sebebiyle eray kalmalı da denebilir. ama ben denenmiş ve başarısız olmus bir eray yerine denenmemiş altyapımizdan genç bir kaleciyi tercih ederim. bir tane de tecrübeli ve türkiye'de yetişmiş bir kaleciyi tercih ederim. yedek kaleci tecrübeli olmak zorunda. gökhan değirmenci gibi bir isim burada işimizi görür. kaleyi 1 yabancı, 1 tr altyapı, 1 takım altyapı olarak kurmalıyız.

    defans:
    serdar aziz, maicon, denayer. stoper rotasyonumuz yetersiz. serdar aziz takımın en iyi stoperi net bir şekilde. sattigin kadar al kuralını düşünürsek burada iki seçeneğimiz var. ya maicon' un aralıksız bilmem kac maçtır oynadığını ve artık yoruldugundan saçmaladığını düşünüp kendisine güveneceğiz ya da maicon' u satıp kendisinin yerine daha iyi bir stoper alacagiz. bana birinci yolu izleyeceğiz gibi geliyor. denayer konusunda hala kafam karışık açıkçası. bonservisini almalı mıyız emin değilim. kendisi hala bana güven vermiyor.
    koray gunter'in artık gittiğini varsayıyorum. ahmet calik'in da gönderileceğini düşünüyorum. ahmet çalık takas olarak değerlendirilebilir. buraya 1'i tecrübeli, guvenilir yerli olmak üzere en az 2 transfer şart. sadık güvenilir birisi olsa aslında buraya olurdu. hem altyapıdan çıkma oyuncu adedinde de artı 1 yazardın.
    sag beklere baktığımızda burada mariano ve linnes ile devam edeceğiz. iyi bir sezon öncesi kampı ile burayı dert etmeye çok gerek yok. şampiyonlar ligi seviyesinde çok ust duzey olmasalar da mevcut mali yapıda idare etmek zorundayız ve yeterli olacaklardır.
    sol bekte nagotomo' nun bonservisi alınacaktır o konudan eminim. yedek olarak buraya sağlam bir adam bulsak şöyle türk pasaportu olan hatta mümkünse türkiye altyapı çıkışlı 10 numara olacak.
    lato kesin gitti bence. tarık da kesin gönderilir bence.

    ortasaha :
    fernando, donk kesin kalacak adamlar. tolga ciğerci terim ile çok anlaşamadı gibi ve tugay'in da ifade ettiği gibi terim tolga'yi unuttu. bu nedenle gönderilmesi olası bir adam. selçuk inan' i terim bırakmayacaktır. üzgünüm ama gerçek bu. belhanda iyi bir teklif gelirse gönderilebilir mali yapı düşünülüp.
    onun yerine bonservisi düşük ya da kiralık oyuncular gelecektir. ndiaye'nin geri alınacağına ihtimal vermiyorum. başkan ve terim net şekilde kendisine çok kızmış.
    bu bölgeye ciddi bir dinamo şart. 2000 model emre belözoğlu tadında bir adam lazım.
    bu bölge icin ismi geçen emre akbaba türk statüsünde ama şampiyonlar liginde yer alan altyapı kuralını karşılamıyor zira kendisi yurtdışı altyapılı. fakat süper ligde, türkiye kupasında yedek kulüben güçlü olsun istiyorsan alman gereken isimlerden birisi bu adam.
    ismi geçen dorukhan toköz bu bölgede is yapabilecek ve altyapı kısmında da ismi yazılacak bir oyuncu. eskişehirspor zor günlerden geçiyor ve bu adam da çok maliyetli olmayacaktir. alınabilecek bir risktir.
    ayrıca terim'in çok az da olsa süre verdiği ozan kabak önümüzdeki senenin süre alan isimlerinden birisi olacaktır. atalay babacan belki kadroya yazılır ama süre alabilir mı onu yaz kampına giderse oradaki performansı belirleyecektir.
    okay keşke alınabilse statüsünde bir oyuncu benim icin. ozan tufan'i da düşünebilir terim ama emin değilim. ismi geçen musa çağıran kadroda derinlik anlamında faydalı olabilir.
    burada asıl sürpriz sneijder'in geri gelmesi olacak bence. mustafa cengiz açıkladı, sneijder türkiye ve galatasaray'da kalmak ve ileriye dönük planlar yapmak istiyordu diye. parayı dert etmediğini de söyledi.
    kanatlara baktığımızda rodrigues muhtemelen iyi bir paraya satılacak. onun yerine kendisinden gelecek parayla iyi bir kanat alınabilir çok rahatlıkla. trezeguet ismi sıkça geçiyor ama ben kendisinden daha iyi olacak isimler olduğunu düşünüyorum. scout ekibi bir zahmet buraya en az 4 isim yazmıştır herhalde.
    buraya ismi geçen emre mor ve serdar gürler süper lig kadrosu icin değerli isimler olabilirler. ama şampiyonlar ligi altyapı kriterinde olmayacaklar. kaldı ki emre mor bence zaten artık bizde. terim'in ellerinde de parlayacaktır.
    feghouli konusunda tavrım net. hemen satılması gerektiğine inanıyorum. yok sakatmis da bilmem neymiş. bu adamdan ben ümidimi kestim arkadaş. mümkünse iyi bir paraya satılıp hem maaş bütçesi rahatlatilir hem de para kazanılır.
    sinan gümüş burada değil de second striker olarak değerlendirilmeli bence. ayrıca önümüzdeki yılın bomba oyuncularından birisi olacaktır.
    buraya ismi geçen emre çolak gitsin çamurda oynasın.
    recep gul'un de zaman zaman kadroda kendisine yer bulduğunu düşünürsek burada önümüzdeki sezon değerlendirilme olasılığı var.
    ayrıca altinordu'dan barış alıcı bence alınabiliyorsa alınmalıdır. değerli bir oyuncu olacak ileride.
    gönül ister ki abdülkadir ömür'ü de alalım ama zor.
    yasin verdiği hizmetlere teşekkkür edilip gönderilecektir.

    forvet:
    gomis aslında terim'in tarzında oynamıyor su an. ama karakteri ve caliskanliligi ile terim'in gönlünde yer kazanmış bir isimdir. seneye sezon başı kamp ile beraber daha iyi bir şekilde kadroda kalacaktır. çok uçuk bir bonservis bedeli gelmezse tabii.
    eren derdiyok ile vedalasilir.
    bu durumda buraya gomis ile rekabete girecek hatta formayi alacak maliyeti düşük bir isim alınması şart oğlu şarttır.
    bir adet de üçüncü forvet lazım. mümkünse genç ve parlayan bir isim olmalıdır.

    altyapı kuralına bakınca:
    kalede 1 var. eray :(
    defansta 1 kişi var*
    ortasahada mevcut kalabilecekler arasında 1+1 var. selçuk ve ozan.
    kanatlarda yok.
    forvet yok.
    kısacası kadronda su an sadece 4 isim var. buraya kalite getirecek 4 isim daha bulmalısın önce. 20 kişiyle ben şampiyonlar ligini ceviririm diyorsan o zaman başka. yaz altyapıdan adamları gitsin.
    türkiye liginde de yedek kadrona yukarıdakilere ilave tolga ve sinan var.
    yabancı istiyoruz da ne çekiyorsak kalitesiz yedek kadromuzdan çekiyoruz buraya o nedenle türk isimler almamız şart.
    bir de adam gibi çalışmıştır inşallah scout ekibi de sağlam yabancılar gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın