• 56
    bu kadar tepki gormesini hayretle karsiladigim baskan adayi.

    mustafa cengiz secilirken dursun'un baskin secimine karsi secilirsem, mayis'ta tekrar secime goturecegim vaadi verdi mi ? verdi.

    e simdi secime gidince de dogal olarak baska adaylar cikacak mi ? cikacak.

    ozan korkut da dinledigim kadariyla, mustafa cengiz'e de tasin altina elini soktugu icin saygi duymakla birlikte, 4 aday arasinda sundugu argumanlar ve listesiyle bana en guven veren aday oldu. benim sahsi kanaatimdir bu tabi. galatasaray'in bir gayrimenkul degerleme, bir insaat firmasi degil bir spor kulubu oldugunun farkinda olup, tum amator branslara verdigi onem, erkek basketbol euroleague a lisansindan engelsiz aslanlar'a mevcutta hazir sponsor bulmasina kadar soyledikleri gayet mantikli, eksikligini hissettigimiz konulardi. ayrica mustafa cengiz'in son derece profesyonel davranip, galatasaray'i dusunerek uefa sunumunda destek aldigi mete ikiz de kendisinin listesinde. yine ayni sekilde basketbol icin galatasaray'a buyuk fayda saglayabilecek nba turkiye direktoru naci cansun kendisinin listesinde. artik dursun özbek donemi gibi insaat sirketi kafasiyla yonetilmemeli galatasaray. biz bir spor kulubuyuz. kisacasi mevcut 4 adaya bakildiginda uzun vadede galatasaray'a daha buyuk fayda getirecegini dusundugum adaydir.

    ayrica divan baskani eşref hamamcıoğlu'na verilen abartili tepkiyi de hic anlayamadim. adam hemen dursun yalakasi, sucukcu, rezil ilan edildi. dursun özbek genetigini bozdu bu camianin hicbir olaya insan gibi tepki veremiyoruz maalesef hemen yok sucu yok bucu. buna dursun özbek'e ettigim kufurden ceza alan ben de dahilim. biraz sakinlesmemiz lazim artik.

    her neyse konuya donecek olursak divan baskaninin 4 baskan adayini toplayip panel gerceklestirme fikri son derece demokratik, galatasaray ilkelerine uygun guzel bir fikir. mustafa cengiz'le yasanan olay kesinlikle hos degildi ama mustafa cengiz'in ve dursun özbek'in panele katilmamasi da ayni derecede hos degildi. bu konuda mustafa cengiz yuzde yuz hatalidir, ya da divan baskani yuzde yuz hatalidir diyecek bilgiye sahip degilim ama organizasyon 1-2 gun ertelenebilir ya da mustafa cengiz bu aksam aslanlar gibi katilabilirdi panele, sonucta ekstra hazirlik gerektiren bir organizasyon degildi, kabaca adaylar stratejilerini anlatti. dursun özbek'in katilmamasi ise tam anlamiyla rezalet ve mazereti olmayan bir durum. divan baskanini dursun yalakasi ilan edenler de bir zahmet kendini sorgulasin, duzenledigi panele dursun katilmiyor ve katilmayanlari bir kac kere kamuoyunun takdirine birakiyorum dedi baskan.

    sonuc olarak ozan korkut'un ust akil tarafindan oylari bolup dursun'u baskan yapmasi icin kukla gibi aday yaptirildigi gibi dusuncelere asla inanmiyorum. gonul isterdi ki mustafa cengiz'le guclerini birlestirip girselerdi. ama belli ki fikir uyusmazliklari olmus ve ayri listeyle girmeyi tercih etmisler. boyle bir durumda iki listeyi kiyaslayinca ozan korkut onde gozukuyor bana gore.

    twitter'da jerfi firatlı son derece guzel ozetlemis ve katiliyorum. iki aday da sonuna kadar secim calismalarini yurutmeli ve bir yandan oy durumu yoklanmali. mustafa cengiz veya ozan korkut ikilisinden hangisinin daha fazla oyu varsa, oyu az olan taraf egolari bir tarafa birakip, adayliktan cekilip dursun'a karsi diger adayi destekledigini aciklamalidir.

    simdi denilebilir ki madem egolar kenara birakilacak, oylar bolunmeyecek ozan korkut niye bastan aday oldu ? demokratik bir ortamda galatasaray'a diger adaylardan farkli olarak kendi yaklasiminin daha faydali olacagini dusunuyorsa en dogal hakkidir. cumhurbaskanligi seciminde ilk tur her parti kendi adayiyla cikiyor ama ikinci tura kalirsa en cok oyu alan muhalif etrafinda birlesilecegi gibi burada da mustafa cengiz ve ozan korkut secim calismalarini yurutup stratejilerini anlattiktan sonra en cok oyu alacagi tahmin edilen kimse onun etrafinda birlesilmelidir. ha bu olur mu ? maalesef zannetmiyorum. insallah yanilirim.

    biraz karisik yazdim ama umarim galatasaray icin hayirlisi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın