resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 8113
    2017-2018 sezonunda çoğu zaman eski maç kurtaran performansından uzak olsa da kendisi psikolojik üstünlüktür. bir sonraki maça güvenle bakma sebebidir. özellikle ikinci yarının ortalarına kadar müthiş bir duran top zaafiyetimiz vardı. muslera'nın kötü gözükmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de bu zaafiyetti. çünkü kısa mesafeden yapılan ve reaksiyon süresi çok az olan vuruşlar nedeniyle kaleciler gerçekten çaresiz kalıyor. fakat defansta yerleşim problemlerimizin çözülmesi ve taffarel'in gelmesiyle birlikte muslera kaledeki varlığını dosta düşmana hissettirerek şampiyonluğun final periyodunda en büyük güvencemiz olduğunu hatırlattı.

    muslera'yı geçebilmek için rakiplerin acaip acaip vuruş denemelerini son düzlükte sık sık gördük. pozisyon bulsak bile kalede muslera var kaygısı, topa vururken forvetin acaba tereddütü bile fenerbahçe kalecisi volkan'dan daha çok kurtarış yapmıştır. 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı'nda negredo'nun karşı karşıyayken yaptığı vuruşu hatırlayın. işte muslera sadece fiziken kurtardıklarıyla değil, gölgesinin yarattığı korkuyla da büyük kalecidir.

    özetle kendisi şampiyonluk kazandıran kalecidir. böyle bir kaleci her takıma nasip olmaz. taffarel'in de galatasaray'a dönüşüyle birlikte önümüzdeki sezon beklentilerim gerçekten üst seviyede. çünkü en bir kalecinin en formda olduğu yaş periyoduna girdi uruguaylı kedimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın