• 19189
    http://www.futbolarena.com/...-tutacak-mi-349939h/

    --- diyanet ---
    ramazan ayında en az 90 km. mesafeye yolculuğa çıkan kimse oruç tutmayabilir. (hamza el-eslemi adındaki sahabî peygamberimize yolculukta oruç tutup tutmayacağını sorunca peygamberimiz ona:-"ister tut, ister tutma" diye cevap vermişti.44 bu hüküm, dinen yolcu (misafir) sayılan kimseler içindir. ikamet ettiği yerden en az 90 km. veya daha fazla mesafeye yolculuk yapan ve gittiği yerde 15 günden az bir süre kalmaya niyet eden kimse dinen misafirdir. eğer gittiği yerde 15 günden fazla kalmaya karar vermişse, o yere vardığı andan itibaren misafir olmaktan çıkar. buna göre, (gbkz: ramazan ayında bulunduğu yerden en az 90 km. uzaklıkta bir yere yolculuk yapan kimse yolculuk süresince oruç tutmayabilir. gittiği yerde 15 günden az kalacaksa hüküm yine aynıdır). eğer gittiği yerde 15 gün kalacaksa yolculuğu bitince vardığı yerde orucunu tutması gerekir. yolculuk hali bitince tutmadığı günleri kaza eder. oruç tutmasında bir güçlük yoksa yolcunun oruç tutması daha hayırlıdır.

    --- alıntı ---

    konu kilit beyler.

    adamlar seferidir ve oruç tutmayabilirler. dinen böyle bir zorunlulukları yoktur. gayet kazaya bırakabilirler.

    zaten dinine saygısı olanın, işine de saygısı olması beklenir. din bu kolaylığı sağlamışken tutmaları yersiz olurdu.

    seferi halleri bittikten sonra diledikleri gibi oruçlarını da tutarlar, ramazan ayından sonra da kaza oruçlarının borcunu öderler.

    yılda 3-4 m euro para kazanırken, en yüksek efor sarf etmen gereken maçta inancına göre de tutmayabilirken, gereksiz bir
    şekilde tutma inadı gösterselerdi olmazdı. o zaman da açlık ve susuzluk sebebiyle işine gerekli özeni gösteremeyip haram kazanmış olacaklardı. biz masa başında soğuk odalarda bile akşama yakın dilimiz damağımız kururken kolay mı o sıcakta maça çıkmak?

    bu sebeple yapılması gerekeni yapmışlardır. allah hepimizin ibadetlerini kabul etsin, hayırlı ramazanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın