resim
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:40
Boy:1.75
Uyruk:Portekiz
  • 1478
    baya göz boyayan bir futbolcudur. sürekli iyi oynuyormuş gibi görünür çünkü yetenekli, top ayağına yakışıyor, çalım atıyor, tekniği gerçekten iyi ama bunun oyun katkısı olarak büyük bir geri dönüşü olmuyor. atak sonlandırmaları hep problemli -ki istatistiklerde o mevkide oynayan ve çok sayıda top kullanan biri için düşük. çok az sonuç alıyor. o yüzden göz boyayan, yanıltan ve oynadığı takım adına yanılsama oluşturan bir herif.

    bu tip bir oyuncu ancak kenardan hamle opsiyonu olur. takımın a planı çözemezse quaresma sen gir çöz dersin ki bireysel kabiliyetiyle yapabilir ama buna da mental durumu müsait değil. böyle bir rolü benimseyebilse büyük takımlarda bile kalırdı. şenol güneş bunu bildiğinden ve biraz da oyun yaratamamaktan kendisine çok büyük güven ve özgürlük verdi o yüzden ilk beşiktaş macerası kadar vurdumduymaz değil. en azından sahada yürümüyor ama getirdiği - götürdüğü hesabını masaya yatırsan o kadar karlı çıkmazsın.

    quaresma izlemesi keyifli oyuncu ama yarattığı keyif oranında bir yarar kesinlikle yok. kendi takımının oyun şeklini bu kadar kenar ortalarına bağımlı kılması zaten başlı başlına sorun. nitekim beşiktaş'ın problemi sadece santrafor değildi. oğuzhan - sosa ikilisinden sonra quaresma'nın başrolü alması en az santrafor kadar kadar önemli bir problem. bu kadar çok top kullandırdığın oyuncu bu kadar az sayısal geri dönüş verirse yarışta geriye düşmek gayet doğal. seneye kalmasını istiyorum çünkü dünya kupasıda geçireceği için(maç yapmasa bile idman yapacak tatili uzayacak) gelecek sezon yaşıyla beraber daha felakete dönüşecektir. hatta seneye de buna benzer olursa düzelttiği imajı komple öldürme ihtimali var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın