• 9
    galatasaray'ın tamamen dışında kalması gereken kararları içeren olaylar silsilesidir. fener-bjk arasındaki gerginlik, aslında gerginlik lafı yerine parazitlenme demek bu olaylar üzerine daha doğru olur. bizim taraf olmamızı gerektiren, enerjimizi, görüşümüzü harcamamızı gerektiren hiçbir ciddiyet barındırmıyor. hedef şampiyonluk rakip darp edilmiş, maça çıkmamış bizi ilgilendirmez.

    sözlükte siyaset konuşulmasın, sporla siyaset bir araya gelmesin deyince bazı genç arkadaşlar kızıyor. 1 haftadır sikindirik bir maç yüzünden gençler futbol konuşuyor, olaylarla yatıp kalkıyorlar. siyasiler politik bir gençlik istemediği için bu olaylar üzerine açıklamalarla futbol bağımlılığını körüklüyorlar. istediklerini aldılar. erken seçim kararı, işsizlik, ekonomi neredeyse 1 haftadır konuşulmuyor.

    adalet kavramı; çabuk gerçekleşen, galibiyet ve mağlubiyet gibi başarı, başarısızlık sonuçlarını içeren bir spor dalına dayandığında, tutkulu, gerilimli, varoluşuna anlam ve değer arayan, kendi ifade etmek isteyen gençler için kısıtlayıcıdır. ve kontrol edilmelerini kolay hale getirir. çünkü adaletsizliği sporla duyumsayan bir insanın tatmini yine sportif bir başarıdır. bu sene şampiyon olursak galatasaray taraftarı için bir şeylerden intikam alınmış, birilerine ilahi adalet! gösterilmiş olacak. kısa süreli bir tatmin sağlanacak.

    kısacası futbolda siyaset kolaya kaçmaktır. bu yüzden sözlükte yok yere tartışmanın anlamı yok siyaset üzerinden. adalet, hak, hukuk spora değil her yere hakim olması gereken şeylerdir. adaletsizlik, haksızlık bir futbol takımı üzerinde hissedildiği an kafayı kaldırıp toplumun her yerine, her kesimine, devletin tüm kurum, kuruluşlarına, etrafa bakmak, mücadeleyi spordan siyasete yıkmak gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın