• 813
    18-19 sezonunda premier league'i kazanabilmesi için;

    öncelikle van dijk'in yanına bir tane stoper bulmak gerekiyor. hem lovren hem klavan şampiyonluk yarışında işleri çok zora sokacak oyuncular. buna ilaveten rotasyonda kaliteli oyuncu lazım. mevcut yedekler gerçekten fecaat. senede 60 civarı, sık sık da 3 günde bir maç oynayacak takım bu rotasyonla teklemeye devam eder.

    saha içine gelirsek, derin savunma yapan takımları çözme konusunda çok iyi değiller. man. city ve tottenham'dan daha kötüler en azından. geçen sezona göre gelişim katettiler ama bir kademe daha yukarı çıkmak gerekiyor. overrated bulduğum coutinho en çok bu noktada aranıyor olabilir.

    bir diğer problemli durum ise takım skoru bulup, tempoyu düşürmeye başladığında ayarı kaçırıp rakibi oyuna çok ortak ediyor ve puan kayıpları artıyor. oyunu öldürme dediğimiz şeyi tam anlamıyla becerebildiklerini söyleyemeyiz. bunu tamamen sıfırlamak zor çünkü bu sorunun bir kısmı klopp'un oyun tarzından kaynaklanıyor. yine de bir iki farklı karakter, genel kalitenin artması ve takımın daha da birbirini tanıyıp, oyun alışkanlıklarının artmasıyla azalır diye tahmin ediyorum.

    bu sezonki şampiyonlar ligini kazanma şansı ise yarı final ilk maçını 5-2 kazandığını da hesaba katarsak en az finaldeki rakibi kadar var. zaten finaller tek 90 dk olmasından kaynaklı %50 - %50 denir genelde.

    şu anda avrupa'nın en formda ekibiler ve en formda ileri 3'lüye sahipler, basketbol tabiriyle momentum onlardan yana, madrid - bayern ikilisinden daha enerjik ve tempolular ayrıca real madrid - bayern münih en iyi sezonlarını geçiren takımlar değil. madrid geçen sezonun gerisinde, keza bayern'de en prime sezonlarından birinde değil. ancak özellikle savunma - orta saha hattında bayern - madrid ikilisinden kalite olarak baya aşağıda olma handikapı var. olgunluk olarak da rakipleri çok daha oturmuş, bu seviyeyi çokça oynamış tecrübeli adamlardan kurulu. final hakkında konuşmak zor maç büyük oranda 90 dk içindeki belli bölümlerde şekillenecektir çünkü liverpool'u 90 dk forse ederek yenmek imkansız, keza liverpool'da bir maçı 90 dk forse edemez/ettirmezler de.ancak maçın içinde cevabını bulacabileceğimiz şeyler var o yüzden maçı bekleyeceğiz artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın