• 28
    sözlük için olumsuz sonuçlar doğuracağı squat götü kadar bariz olduğu halde girilmesini bencillik ve zayıflık olarak gördüğüm entry'lerdir. 3273 kayıtlı yazarız. hepimizin seninkinden daha az değerli olmayan siyasi fikirleri var. biz fedekarlık yapıp fikirlerimizi kendimize saklayabiliyoruz, sen saklayamıyorsun. ev, iş, okul, twitter, facebook, ekşi sözlük, uludağ sözlük sana yetmiyor, siyasi kimliğimi bir de tematik spor sözlüğünde belli etmeliyim diyorsun.

    neden siyasi içerikli entry girmemeliyiz?

    1. galatasaray siyasi kimliği olan bir kulüp değildir, toplumun kriminalize olmamış her kesimini kucaklar.

    2. galatasaray taraftarı ve galatasaray sözlük yazarları arasında siyasi mutabakat yoktur.

    3. galatasaraylılık siyaset üstü bir kimliktir.

    4. galatasaray sözlük kullanım koşullarında açıkça belirtilmiştir.

    --- alıntı ---

    galatasaray sözlük, galatasaray taraftarı vasıtasıyla önemli bir galatasaray ve spor bilgi kaynağı olmayı amaçladığından sözlük içinde konu ve içerik kısıtlaması vardır. galatasaray sözlük tematik bir sözlük olup, içerik olarak sadece galatasaray'la, türk ve dünya sporuyla, kişileriyle ve olaylarıyla alakalı yazılar yazılabilir. galatasaray sözlük ilgi alanı aşağıda ayrıntılı bir şekilde kuralarıyla beraber belirlenmiş olup, bu kuralar dışında yazılan tüm yazılar “ilgi alanımız dışında” sebebiyle silinir. hem konu bütünlüğü hem de galatasaray dışındaki tartışmaya açık (siyaset, din, sanat vb.) konular sonucu oluşacak kutuplaşmanın önüne geçmek ve tüm yazarları galatasaray bütünleyiciliği altına bir araya toplamak için galatasaray sözlük’te böyle bir kural vardır ve bu tematik nitelik galatasaray sözlük’ün en önemli özelliğidir. bunun dışında “ilgi alanımız dışında”ki konularda hizmet veren birçok alternatif platform bulunduğundan, galatasaray sözlük “ilgi alanımız dışında” ki konularda hizmet vermeyi taahhüt etmemektedir.

    --- alıntı ---

    sözlüğe kayıt olmak istiyorsun. sözlük sana; "siyasi içerikli entry girersen, silerim" diyor. kabul ediyorsun. siyasi içerikli entry giriyorsun. sözlük entry'ni siliyor. "entry'mi sildiler" diyerek arıza çıkarıyorsun. hoş değil.

    hoş olmayan bir diğer durum da başakşehir'le ilgili gündemin suistimal edilmesi. siyasal erkin bir spor kulübüne açıkça destek vermesi ve imtiyazlar tanıması direkt olarak ilgi alanımız içindedir, tepki gösterilmeli ve en sert biçimde eleştirilmelidir. fakat bu durum aynı siyasal erkin ideolojisinin, dış politikasının veya ekonomi politikasının doğru veya yanlış olduğu hakkında fikir birliği oluşturmaz. spor dışına çıkarsak, sözlüğün ilgi alanının da dışına çıkmış oluruz. moderatör, entry'mizi kendi siyasi fikirleriyle çatıştığı için değil, sözlük kurallarını ihlal ettiği için silebilir.

    not: bu entry andrei taganov veya belirli başka bir yazarı hedef almamaktadır. sözlük moderasyonundan kimseyi tanımıyorum, onlar da beni tanımıyor, sözlükte bulunduğum süre içerisinde de bu durum devam edecek. yaşayan herhangi bir siyasi figüre de sempati duymuyorum. ne varsa eskilerde var. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın