1999-00 UEFA Kupası Yarı Final Rövanş Maçı
22:00 Elland Road
2 - 2
  • 96
    2000 uefa kupası finaliyle birlikte izlerken dizlerimin titrediği nadir maçlardan biri.

    bu maçta dikkatimi çekenler ise şunlardı:
    1- hagi'nin galatasaray'daki en iyi maçı olabilir. müthiş bir özgüvenle tek adam şovunu sergilemişti o maç. iyi oynamaktan öte leeds defansıyla taşak geçecek kadar mükemmel oynadı.
    2- hakan'ın kafayla attığı gollerin üzerine kafa golü tanımam, bilmem. ama o maçta 2. golde yaptığı slalom beni çok şaşırtmıştı. kafa gollerine alışın olduğumuz hakan'dan tamamen yerden gelişen müthiş bir gol geldi.
    3- duran top yüzünden az kalsın elenecektik. takımımız kısa, kalecimiz kısaydı. ingilizler bunu çok iyi kullandı. her duran top tehlikeydi, nitekim 2 golü de duran toptan yemiştik.
    4- inanılmaz gergin bir atmosfer, inanılmaz bir uğultu vardı o maçta. atmosferi bizim açımızdan sıkıntılı bir maçtı. defans yapmayı beceremiyor oluşumuzdan dolayı 2-1 öne geçtiğimizde bile maçı son ana kadar soğutamamış, bir türlü rahatlayamamıştık.
    5-sonradan galatasaray taraftarının sevgilisi olan harry kewell çirkeflikten dolayı kırmızı kart gördü. sonradan galatasaray taraftarının nefreti olan emre belözoğlu da aptallıktan dolayı kırmızı kart gördü. fatih terim'in emre'ye olan tepkisi ise abartılıydı ama emre'yi daha 5 dakika önce uyardığını sonradan röportajlarından öğrendik. tabi uefa kupası finalinde kendisini görmediğimize sonradan çok mutlu olduk.
    6- sahada oynanan futbol ve tempo 2000'lerin başının çok ötesindeydi. zaten o zamanlar galatasaray kesinlikle avrupa standartlarının üzerinde mücadele ve tempo gücüne sahipti. şimdilerde ise fark tersine döndü.
    7- fenerbahçelisi, beşiktaşlısı herkes galatasaray'ı desteklemişti. çevremden biliyorum. o zamanlar tam anlamıyla milliyetçiydik, şimdiki gibi eften püften değil.
    8-ercan taner'in bana göre en güzel anlattığı maçtır aynı zamanda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın