• 28
    2 senedir siyah beyaz filmler gibi cızırtı yapan tinerci tayfaya tineri bırakıptırıp bonzaiye başlatıcak karşılaşma.

    3.fatih terim döneminde beşiktaş’a karşı 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik almışız. tarihin gördüğü en geniş kapsamlı extazi düşüşünü* yaşatmışız.

    yazar olduğumdan beri bu seneyle beraber beşiktaş’ın eski menemenli günlerine döneceğini söylüyorum. bu maçla beraber hem şampiyonluk gelicek, hem beşiktaş ait olduğu yere şerefsiz üçüncülüklerini dönücek.

    fatih hocamın başakşehir maçındaki* kadroyu bozmayacağım düşünüyorum.

    beşiktaş vagner love ile başlarsa serdar aziz - denayer gibi hızlı bir stoper ikilimiz varken tehlike olabileceğini düşünmüyorum. negredo ile başlarsa da serdar aziz’in adebayor’a top göstermediği gibi negredo’ya da top göstermeyeceğini düşünüyorum.

    beşiktaş’ın en önemli silahı kanat organizasyonları. quaresma’nın ortalarıyla genelde sonuca ulaşıyorlar. quaresma türkiye’de oynamış olacağı en zeki sol beke karşı oynayacak. nagatomo quaresma’nın etkisini çok düşürecek. arkadan bindirmelere gelen gökhan gönül için ise hocanın garry’e daha fazla nagatomo’ya yardıma gelmesi için uyarılarda bulunacaktır.

    bizim için en büyük tehditlerden biri talisca. ne kadar modern 10 numara olmasa da türkiye liginde maç aldırabilecek yetenekte bir 10 numara. kendisine şut alanı vermemiz lazım. bu konuda donk ve fernando’ya çok iş düşüyor. pozisyon bulduğunda mesafe tanımaksızın etkili vuruşlar yapabiliyor. fernando ve donk ikilisinden birinin talisca’nın adeta gölgesi olması gerekiyor. bu görevi bence hoca donk’a verecektir. donk’un başakşehir maçında* emre ve arda’yı sindirdiği gibi talisca’yı da gerekirse daha sert bir futbolla sindirmesi lazım.

    beşiktaş’ın bir diğer silahı da babel. çok sürpriz bir oyuncu. gerek ceza sahası çevresinde gerek ceza sahası içinde çok etkili. arkasında ne kadar nefret etsem de çok iyi bindiren ve etkili ortalar kesen bir caner erkin var. sol kanattan etkili oyunlarla talisca, negredo/love gibi oyuncuları pozisyona sokabilirler. beşiktaş’ın en etkili tarafı sol taraf. ben olsam sağ tarafımızda mariano ve linnes’i arkalı önlü oynatırdım. hem hücumda mariano zaten etkili bir oyuncu hem linnes daha defansif bir bek olduğu için çok pozisyon vermeyiz. hoca ne kadar feghouli’yi uyarırsa uyarsın güven vermiyor. maçtan koparsa sağ tarafımızda caner ve babel ikilisi mariano’yu çaresiz bırakabilirler. o yüzden beşiktaş’ın sol kanadını kitlemek için iyi bir hamle olur linnes mariano ikilisi. kenarda da hamle oyucusu olarak feghouli oturur.

    beşiktaş orta sahasında medel/atiba - oğuzhan ikilisi oynarsa orta sahanın hakimi biz oluruz. medel - atiba oynarsa dişe diş geçer. oğuzhan bizim için çok kritik. belhanda’nın ortasahada yaptığı top çalmaları bu maçta oynarsa oğuzhan’dan çalarken bol bol görüp, pozisyona girebiliriz.

    sol kanadımızda garry rodrigues eğer gününde olursa formsuz gökhan’ın içinden geçer ve pozisyonlar üretiriz. fatih hocanın garry’i özel olarak bu maça hazırlaması lazım. bizim için maçın kilit adamı olabilir.

    gomis’e ise bu maçta mutlaka yardım lazım. tek kalıp savunmanın arasında kaybolabilir. belhanda’nın bol bol ceza sahasına girmesi lazım.

    taraftarımıza bir şeyler söylemek istemiyorum. giden abilerim, ablalarım, kardeşlerim zaten sene başından beri gerekeni yapıyor. ses tellerinize kurban olayım.

    önce alanya maçını* sonra bu maçı kazanıp şampiyonluğu büyük ölçüde ilan edeceğimizi düşünüyorum. maç sonu lazrailin* ağlamalarını dinlemek çok zevkli olacak.

    renktaşlar bu yolun sonu şampiyonluk, inanıyoruz, başaracağız. ite köpeğe şampiyon galatasaray yazdıracağız.

    (bkz: sen şampiyon olacaksın)
    (bkz: hedef 21)
App Store'dan indirin Google Play'den alın