• 19001
    mariano'nun şaheser golü olmasa muhtemelen 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçını 0-0 ya da şans golüyle 0-1 bitirecekti. zira top bizde olmasına, sürekli baskı yapmamıza ve sadece bir 10 dakika başakşehir'in kıpırdanmasına müsaade etmemiz rağmen neredeyse ciddi pozisyonumuz yoktu. kasımpaşa ve gençlerbirliği maçları da böyleydi. tek kale oynamış ve kaybetmiştik.

    evet, elbette ekstra işler ve oyuncular maçları kazanmak için önemli. ancak sıkıştığımız zaman ekstra iş yapacak oyuncu sayımız çok az. bu sezon mariano'dan önce bir de feghouli bursaspor maçında böyle ekstra bir gol atmıştı yanlış hatırlamıyorsam. onun dışında hep neredeyse kalenin içine giriyoruz gol atmak için.

    şu an ligde son 5 haftaya girilirken bir rekabetten söz edilebiliyorsa bunun yüzünden. tamam tudor dönemini geçiyorum. zira tudor bir şeyler yapacak bir adam değildi. ama terim döneminde kaybettiğimiz 9 puanın açıklaması yok. bunun en az 7 puanını almış ve ligde en yakın rakibimizle 8 puan fark atmış şekilde son 5 haftaya girmeliydik.

    terim oyuncularla taktik açıdan tek tek ilgilenen bir hoca değil. takım taktiğiyle ilgileniyor. zira oyuncuların zaten doğru tercihleri yapacaklarını varsayıyor. bu, eğer kadronuzda istediğiniz özelliklerde oyuncular varsa işler. ama şu an içinde bulunduğumuz konumda olduğu gibi bazı oyuncuların yapabildiklerinden biraz daha fazlasını ya da farklısını yapması gereken durumlarda sorun çıkartıyor.

    terim'in bazı takıntıları var. eğer oyuncu ondan beklediğini yapamıyorsa ya oynatmıyor ya da zamansız yerlerde oyundan alıyor. dönüp sivas, kasımpaşa ve gençlerbirliği maçlarına bakmak yeterli. diğer maçlarda da yaptı ama kazandığımız için konuşulmadı. evet, iyi olan oynar. ama takımda zaten hepi topu 13 kişi var. 13 kişi dışındakiler beş para etmez.burada yapılması gereken her oyuncunun cılkını çıkarmak tabiri caizse. yani yetenekli oyuncuyu "bu yapamıyor" diye kenara alıp yeteneksiz adamdan bir şeyler yapmasını bekleme lüksümüz yok.

    umarım terim daha önce yaptığı hatalardan artık ders almıştır. zira bize 9 puana mal olan hatalar yapmıştı. artık beraberlik lüksümüz yok. 5'te 5 yapmak zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın