• 56
    --- alıntı ---
    "tribünleri başakşehir'in gençliğinin doldurması lazım. gençler buna var mıyız? şampiyonluğa oynuyorsunuz tribünlerin dolması lazım. bunu halletmeniz lazım. bakın aniden bir sürpriz yaparım. başakşehir'in bir maçına gelirim, tribünleri boş görürsem olmaz"
    - recep tayyip erdoğan
    --- alıntı ---

    2 senelik mazisi olan bir takımın hangi taraftarını stada çağırıyorsunuz? partili bir cumhurbaşkanı olarak yaptığı çağrıya kulak vermesini beklediği kitle kendi kitlesi şüphesiz. cumhurun başkanı olmak yerine partisinin başkanı olmayı seçen bir siyasinin başakşehir tribününe seyirci çekmeye çalışmasındaki gaye nedir, ne olabilir? fenerbahçe stadı da boş kalıyor örneğin. onlara bir çağrı yapıyor musunuz? neden başakşehir açıkçası merak ediyorum.

    bu işin boyutlarını düşünmek lazım. sezon bitimine sayılı haftalar kala başakşehire taraftar toplamaya çalışan bir cumhurbaşkanı beyanı -örneğin- hakemlerin kararlarına nasıl yansır? ağzından çıkan bir lafla yabancı sınırı getirebilen veya bu tartışmaları 2019'a ötelettiren bir güç; federasyon zaten emrine amadeyken, bu tip açıklamaları ile lige gölge düşürmüş olmaz mı?

    gerçi önemsediğim nokta lig değil. ligin zaten kendin çal kendin oyna kıvamına geldiğini biliyoruz. daha ziyade futbol sektöründeki rantlar ve kara para aklamaya uygun zemin beni ilgilendiriyor. bazı uydurma takımları bu büyük piyasanın içine salarak amaçlananın ne olduğu ciddi merak konusu. sorun belediye takımı olması, parasını vatandaşın vermesi değil zira. asıl olay süper lig seviyesindeki takımların nasıl bir rant kapısı olduğu...

    velhasıl kelam ortada ne bir kültür bıraktılar, ne bir tarih. her şeyin içini boşaltarak bomboş bir ülke yarattılar. adına da yeni türkiye diyorlar. 50 yıl emek verilmiş bir gençlerbirliği varken, yılların köklü kulüpleri (göztepe gibi karşıyaka gibi altay mersin adana gaziantep vs...) tel tel dökülürken ortaya başakşehir diye bir "ucube" çıkardılar. yine, yeniden kültür ne değildir onun dersini veriyorlar.

    skandallar bitmez ama bu yazı bitmek zorunda. iyi geceler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın