• 611
    hangisinin daha başarılı olduğu mu yoksa hangisinin daha iyi futbolcu olduğunun tartışıldığına karar verilmesi gereken karşılaştırma.

    futbolcu özellikleri bakımından messi'nin çok daha iyi oyuncu olduğu neredeyse üzerinde anlaşılan bir olgu ki bence de messi daha kaliteli ve izlemesi çok daha keyifli olan futbolcu.

    hangisi daha başarılı tartışması ise ikisi de futbolu bıraktıktan sonra yapılması gerekiyor. ayrıca bu adamların arasında 2.5 yaş var bu da unutulmaması gereken bir nokta. bugün itibarı ile durum şöyle; ronaldo 4 kez messi 3 kez şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş. ronaldo la liga'ya 2009'da transfer oldu bu tarihten itibaren messi 5 kez la liga şampiyonu olurken ronaldo 2 kez olmuş. ronaldo la liga'ya gelmeden önce ingiltere'de 3 şampiyonluk kazanmış ve toplamda kariyerinde 5 lig şampiyonluğu var. messi ise ronado la liga'ya gelmeden önce 1 şampiyonluk daha görmüş ve toplamda 6 lig şampiyonluğu var. ballon d'or da messi 6 ronaldo 5 durumu mevcut ama pek sağlıklı bir kıstas değil bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın