• 54
    galatasaray seviyesinde oynamayan futbolculardır. ne fizik ne de mental olarak...

    sezon başından beri bu futbolculara olumsuz eleştiriler olduğunda, eleştirenlere wes ile kıyaslamak, linç, ırkçılık vb. yakıştırmalar yapıldı. geldiğimiz noktada hala inat edenler olacaktır ama artık çoğunluk bu 2 adamın buranın oyuncusu olmadığını görmekte. esas bunları eleştirenlere linç yapıldı burada.

    biz de biliyoruz bu ikilinin ne kadar teknik, bileklerinin yumuşak olduğunu ama ilk eleştiride biri geliyor entry'nin altına futbolcudan anlama turnusolu yazıyor, biri geliyor size mustafa sarp-inamoto layık diyor. yahu kardeşim, biz melo-selçuk, hagi-suat-okan diyoruz, seviye bu olmalı diyoruz. neden anlaşılamıyoruz? (bunun altına da pogba var da biz almadık yazanlar olacaktır) böyle düşünenlere feghouli+belhanda'nın toplam maliyetine bakmalarını ve yerlerine neler alabileceğimizi düşünmelerini tavsiye ediyorum.

    bilekleri yumuşak yığınla adam var, neden başarılı değiller? çünkü yetmez. turnusolcu arkadaşlar futbolcu olmak için sadece teknik kapasitenin yetmediğini anlamalılar artık. fernando reges bu adamlar kadar yumuşak bilekli mi? hayır ama reges'i taş gibi topçu yapan zekası, mental dayanıklılığı, basit oynaması, oyun görüşü ve fizik dayanıklılığıdır.

    9 nisan 2018 gençlerbirliği galatasaray maçının ilk yarısı boyunca fernando reges, serdar ile birlikte ne kadar mücadele edip top kapıp ileri taşıdıysa, feghouli-belhanda o kadar top kaybı yaparak gençlerbirliği'nin kontraya çıkmasına sebep oldu. futbolcu bu kadar çıt kırıldım olmaz. basit top kaybı yapamaz. hele hele galatasaray'ın futbolcusu üst düzey oyunda asla bu lükse sahip değil. ister deplasman fobisi deyin, ister başka bir şey. deplasmanda bu kadar puan yitirmenin kök nedeni, sert ve kapanan rakiplere karşı ayakta kalamamaktır. gençlerbirliği 5'li savunma ile kanatları kapatmış. kanatlarda akarak oynayan garry, nagatomo gibi adamları etkisizleştirmişler. göbekten özel adamlarla, verkaçlarla savunmayı delmemiz gerekiyor ama nerede? derbi kazandıran melo'lardan, wes'lerden, gençlerbirliği'ni açamayan adamlara kaldık. biri fb derbisinde çift sarıdan oyundan atılır, gider kazandığı maçın son dakikasında mevzu çıkarır atılır. diğeri olcay denilen provakatörün gazına gelip atılır. sert maçlarda ayakta duramazlar. beşiktaş çok mu matah top oynuyor? sıkışık anlarda talisca devreye giriyor. adamın şut tehdidi var, çeviklik var, hava topu var. talisca'nın kazandırdığı maçlara bir bakın. haftalarca dökülen beşiktaş, bu adam ile 3 puanları cebine koydu. bir de şampiyonlar ligi oynamalarına rağmen! feghouli ile belhanda'nın şu maçı kopardı diyebileceğimiz maçı var mı? arena'da pas trafiği olmak, araya top atmak ve isabetli orta yapmakla iş bitmiyor. bunlar da önemli nitelikler ama sürekli yapacaksın ve arada ekstra işler ortaya koyacaksın. o zaman düzey, galatasaray düzeyi olur. yahu arkalarında tolga olsa anlarım, donk olsa anlarım. reges oynuyor ulan arkalarında reges. hiç bir bahaneleri yok!

    gençlerbirliği maçı özelinde başka isimleri de eleştiririz ama mağlubiyeti ağırlıklı olarak bu ikisine yazarım. * bir teknik adam, hele hele fatih terim gibi bir adam 10 numarasını son saniyeye kadar oyunda tutamıyorsa, hatayı 10 numarada aramak gerekir. şimdi yine belhanda klasik 10 değil, modern 8 yazanlar olacaktır. iyi bari biraz 8 numara gibi oynasaydı 9 nisan 2018 akşamı...

    sonuç olarak sezon sonuna kadar, köprüyü geçene kadar ya sabır. fatih terim'in de sinirden sabır taşı olduğuna eminim. sonrasında bu ikilinin asla bu takımda yeri yok. daha önce burada da çokça yazıldığı üzere hocanın oyun planı, felsefesi zaten kendilerine asla uygun değil. bir miktar feghouli'den umudu vardı ama bence o da kredisini tüketti. bu arada bir parantez, feghouli daha form tutmadı yazılıyordu inatla. 35. haftayı mı bekleyecek form tutmak için merak ediyorum. bir önceki hafta iç sahada coşmadı mı bu adam? ne formu? sorun istikrar ve aidiyette! ffp kapsamında yara almazsak, düzgün sayılarla ikisini de elden çıkararak, doğru oyuncular alarak yola devam edebiliriz. şampiyon olsak da olmasak da...
App Store'dan indirin Google Play'den alın